TYSK HEDER: Katzenjammer er nominert til den tyske varianten av Spellemannprisen. Fra venstre Turid Jørgensen, Marianne Sveen, Solveig Heilo og Anne Marit Bergheim. Foto: Knut Erik Knudsen

Katzenjammer med gjev prisnominasjon

Katzenjammer nådde ikke opp under årets Spellemannutdeling, men nå kan de vinne en tysk variant istedet.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I helgen ble det klart at Katzenjammers «A Kiss Before You Go» er nominert til årets Echo Awards - den tyske varianten av vår egen Spellemannutdeling. De er nominert i klassen for beste internasjonale rock-/pop-gruppe i selskap med Roxette, Coldplay, Snow Patrol og Sunrise Avenue.

Sunday Times

Samtidig forbereder Katzenjammer - som altså var nominert til årets popgruppe under vår hjemlige Spellemann, men som ikke nådde helt opp - denne uka Englandslansering av «A Kiss Before You Go». Da hjelper det godt at selveste Sunday Times sist helg smelte til med svært bilde av jentene på coveret til sitt kulturbilag og fulgte opp med to siders intervju på innsiden.

Les VGs anmeldelse av «A Kiss Before You Go» her!

Sterkt i Tyskland

Katzenjammer har de siste årene bygd seg opp et trofast publikum i Europa. Spesielt sterkt gjør de det i Tyskland, der «A Kiss Before You Go» noterte seg for en sterk syvendeplass på de offisielle hitlistene i fjor høst. Selv mener de YouTube-klipp fra Katzenjammer-konserter er årsaken til oppmerksomheten.
- Det er jungeltelegrafen som jobber for oss. Eller kanskje vi heller skal si YouTube-telegrafen, sa Solveig Heilo i et VG-intervju før jul.

Katzenjammer har for øvrig ekstrakonsert på Rockefeller i Oslo den 24.mars etter utsolgt hus samme sted tidligere i måneden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder