SUPERSTJERNE: Taylor Swift, her på iHeartRadio Music Awards i Los Angeles i mars i år. Foto:Valerie Macon,Afp

Taylor Swift: - Mamma har fått kreft

Popdronningen Taylor Swift (25) har skrevet en åpenhjertig melding til alle sine fans.

  • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fem år gammel

Eksterne lenker

Taylor Swift

Swift har siden gjennombruddet for om lag åtte år siden, hatt for vane å innvie tilhengerne sine i privatlivets opp- og nedturer. Spesielt har mislykkede romanser vært et tema.

Swift overtalte moren

Denne gangen har 25-åringen et annerledes budskap. Torsdag postet Swift et innlegg på nettsiden Tumblr, hvor hun forteller at moren, Andrea Finlay (56), har fått kreft. Diagnosen ble gitt ved juletider, og nå er det viktig både for sangeren og moren å informere offentligheten. På den måten håper de at andre vil få en påminnelse om hvor viktig det er å gå til jevnlige helsesjekker.

NYTTÅRSKONSERT: Taylor Swift i New York. Foto:Jewel Samad,Afp

Faktisk var det Swift som før jul ba moren om å gjennomgå spesielle tester. Popartisten forklarer at hun og broren var bekymret, selv om moren ikke hadde symptomer på at noe var galt.

«Hun sa seg enig og ble sjekket», skriver Swift.

Resultatet var ikke det de hadde håpet på.

«Jeg er trist over å fortelle dere at mamma har fått kreft. Når det gjelder detaljene rundt hennes tilstand og den forestående behandlingen, ønsker jeg å holde det privat. Men hun ville at dere skulle vite det», skriver stjernen og legger til:

«Hun vil at dere skal vite, for det kan være at dere der ute også har foreldre som har det for travelt til å ta seg tid til legebesøk. Kanskje dere kan minne dem på å gå til kreftsjekk for om mulig å kunne få stilt diagnosen på et tidlig stadium og dermed få en enklere kamp. Eller dere kan få fred i sinnet ved beskjeden om at det ikke er noe å bekymre seg for

Alle de store amerikanske mediene omtaler Swifts betroelser, deriblant E! Online, som viser bilde av mor og datter.

Swift opplyser at moren på grunn av helsesituasjonen ikke kommer til å være med på så mange konserter fremover.

«Jeg håper og ber om at dere aldri vil få en beskjed som det vi har fått», avrunder 25-åringen innlegget sitt med.

Les på VG+:Med appetitt på suksess og kjendiskjærester (krever innlogging)

Ny flamme

Swift har ikke bekreftet det nye rapportene i amerikanske medier om at hun har blitt kjæreste med kjendis-DJ Calvin Harris (31). De to ble avbildet hånd i hånd etter en veldedighetskonsert i West Hollywood i påsken.

SVERMER: Calvin Harris og Taylor Swift ble overrumplet av et titalls paparazzi-fotografer da de skulle forlate The Troubadour i Los Angeles skjærtorsdag. Foto:SPLASH NEWS,

Harris tjener i likhet med Swift gode penger – angivelig over 550 millioner kroner i perioden 1. juni 2013 til 1. juni 2014, ifølge økonomimagasinet Forbes.

DJ-stjernen står for øvrig på scenen under Oslo Live Festival i Oslo Spektrum 28. juni.

Historisk Swift

2014 var et eventyrlig år for Swift. I slutten av november presterte hun det ingen annen kvinne har gjort før henne, nemlig å vippe sin egen nummer én-hit «Shake It Off» i USA ned fra toppen med en ny låt («Blank Space»). Like før hadde hun passert en annen milepæl med USAs høyeste ukesalg på 12 år.

Ved utløpet av den aller siste uken i året gikk Swift også seirende ut av «kampen» mot «Frozen» – filmmusikken fra Disney-filmen med samme navn – om årets mestselgende album.

Karriereoppturen til tross – det har også stormet rundt Swift i kjølvannet av hennes omstridte beslutning om å fjerne all musikken sin fra strømmetjenestene, deriblant Spotify.

VG-kommentar:Tyven Taylor Swift

I desember kåret VG Swifts «1989» til årets beste internasjonale album – se hele kåringen her.

Se Taylor Swifts historikk på VG-lista

Les også

Mer om

  1. VG-lista

Flere artikler

  1. Taylor Swift skrev melding til sørgende fan

  2. De er verdens rikeste kjendispar

  3. Swift tjener over åtte millioner om dagen

  4. Taylor Swift tømmer kontoene på sosiale medier

  5. Hun tjener mest av kjendisene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder