ENGASJERT: Paul McCartney er svært opprørt over at skolen som han var med på å grunnlegge for 24 år siden nå står i fare for å miste store deler av sitt eksistens grunnlag. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

Kjemper for fremtiden til Paul McCartney-skolen

Paul McCartney-skolen står i fare for å miste nesten 180 millioner kroner i fremtidig statsstøtte Grunnleggeren selv raser mot den engelske regjeringen og kaller den for «udugelig».

– Dette er mitt livsverk. Jeg var med på å starte skolen i en svært vanskelig tid for Liverpool. Nå er den en svært respektert institusjon over hele verden, sier Paul McCartney (76) i følge Liverpool Echo og NME som også omtaler denne saken.

les også

Penger, rus og kreft: Slik gikk det med Beatles-barna

Pluss content

Den anerkjente skolen som egentlig heter Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA) har fått beskjed om at statsstøtten kuttes med 16 millioner pund - eller i underkant av 180 millioner kroner i løpet av de neste årene.

– En saksbehandlingsfeil, sier McCartney som er svært engasjert i denne saken.

les også

Beatles-album fyller 50: Hvilken låt er best?

Pluss content

I utgangspunktet ble beslutningen om at LIPA skulle miste statsstøtte allerede tatt i 2016. Den gang klaget skolen inn vedtaket fra Office for Students - og vant frem. Men da var allerede statsstøtten LIPA skulle ha fordelt til andre utdanningsinstitusjoner. Nå blir saken etterforsket av Parlamentets Ombudsmanns-kontor. Hvilke konsekvenser et eventuelt inntektstap i størrelsesorden 180 millioner kroner vil få for LIPA er usikkert. En skole hvor forøvrig også mange nordmenn har studert.

– Jeg håper virkelig at regjeringens retter opp i denne feilen, slik at vi kan videreføre dette arbeidet i fremtiden også, sier Paul McCartney i følge Liverpool Echo.

Husker du? VG anmeldte Macca-konserten i Bergen i 2016: Terningkast seks

En talsperson for Office for Students bekrefter overfor avisen at det er en granskning underveis og at institusjonen samarbeider med Ombudsmannen. Utover det har han ingen kommentar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder