FORBILDE: Ed Sheeran skryter hemningsløst av den kontroversielle politikeren Jeremy Corbyn. Foto: TORD LITLESKARE/WARNER og REUTERS

Ed Sheeran: Jeg elsker Corbyn

Popstjernen Ed Sheeran (26) betror at han er en svært stor beundrer av den omstridte Labour-lederen Jeremy Corbyn (68).

– Jeg elsker Corbyn. Jeg elsker alt ved ham, sier Sheeran til Sunday Times ifølge medier som NME.

Sangeren sier at selv om han ikke aktivt har stått frem som Corbyn-supporter tidligere, har han regnet med at fansen har forstått hvor han står politisk ved å lytte til låttekstene hans.

– Hvis man kjenner meg som person og lytter til musikken min, er det mulig å gjette at han er en person jeg virkelig digger, sier 26-åringen – kjent for hitlåter som «Shape Of You» og «Perfect».

Fikk du med deg? Støre møtte kum-erat Corbyn

Sheeran fortsetter med å ramse opp det han mener er Labour-lederens kvaliteter:

– Han bryr seg om andre mennesker, og han har omtanke for alle samfunnslag, raser og generasjoner. På den måten ble jeg selv oppdratt – vi trenger flere mennesker som har omsorg for andre.

Var uheldig: Ed Sheeran brakk armen

Ed Sheeran har også stor sans for en rekke nordmenn (artikkelen fortsetter under videoen):

Sheeran i stort VG-intervju: – Jeg hater sosiale medier

Corbyn tilhører venstresiden i partiet. Han blir ansett for å være en «68-er», en radikaler og er blitt kraftig kritisert for å ha for venstrevridde standpunkt, spesielt om den økonomiske politikken.

Oppdatert? Jeremy Corbyn er elsket av de unge

Til tross for hyllesten av Corbyn forklarer Sheeran at han styrer unna politiske tekster i sangene sine, fordi han tror at fanen ikke ville like det.

– Jeg har politiske synspunkter, men det er nok ingen av dem som som kjøper mine plater, som grubler over hvor jeg egentlig står politisk. Folk kjøper musikken min for å ha noe å sette på når de skal kline, sier Sheeran og legger til at han utfører sin samfunnsplikt og stemmer, men at han ikke vil fortelle andre hva de skal gjøre.

Fikk du med deg Sheerans skryt av Norge? Artikkelen fortsetter under videoen:

Sheeran ble nylig hedret av prins Charles med «Order of the British Empire» (OBE), for sin innsats for musikken i Storbritannia, og for sin veldedige innsats.

Fikk du med deg: Sheeran saksøkt - igjen

Oppdatert? I forrige uke møtte Jonas Gahr Støre Jeremy Corbyn for aller første gang – i London. Praten handlet blant annet om kumlokk og sosialdemokratiets kummerlige kår i Europa.

Ed Sheeran: – Mange stjeler fra Kygo

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder