Sissel fikk hjelp av Plácido Domingo

MUSIKK

NEW YORK (VG) Dette bildet av Sissel Kyrkjebø Skoller og Plácido Domingo kan gi den norske sangfuglen en rakettstart på USA-karrieren i desember.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:28

TV-bildene av ukjente Sissel som synger julen inn sammen med verdensstjernen Domingo, er trolig verd millioner av kroner i reklameeffekt.

- En flott mulighet. Det er jo bare kjempesøtt av ham å stille opp på dette. Jeg synes dette er helt fantastisk, smilte Sissel etter PR-kuppet.

Varm klem

VG var til stede under opptaket i går, og da det hele var over, var Kyrkjebø raskt borte hos Plácido Domingo og ga ham en god og varm klem som takk for hjelpen.

De to møttes for første gang under OL på Lillehammer, noe Domingo fortalte de amerikanske TV-seerne om.

- Dette er en fantastisk artist og en vakker kvinne, sa Domingo med et lidenskapelig blikk inn i TV-kameraet, slik bare latinske tenorer kan det.

Da VG traff Domingo i gangen på vei ut fra studioet, stoppet han opp og ønsket sin norske venninne lykke til med USA-lanseringen:

- Jeg håper inderlig at hun lykkes. Og jeg håper at jeg kan få flere sjanser til å hjelpe henne i fremtiden. Det gjør jeg mer enn gjerne, sa tenoren. TV-opptaket i går kom i stand etter at plateselskapet Universal koblet de to og tok kontakt med ABC. Manager Arne Svare var i lykkerus da han fikk vite at Sissel skulle være gjest i «Good Morning America»:

- Dette er utvilsomt det viktigste vi har gjort til nå. Vi har reist land og strand rundt her i USA i tre uker med rundt ti mann på lanseringsturne´. Det har ikke kostet lite, for å si det forsiktig. Universal sa til meg at dette ene TV-opptaket er langt mer verd enn de tre ukene til sammen, forteller Svare.

USA-lanseringen av Sissel startet for alvor 1. oktober da albumet «Sissel» ble sluppet i amerikanske platebutikker. Sissel forteller at kvinner i alderen 25 til 45 år er hovedmålgruppen for musikken hennes.

I USA blir hun lansert som «musikkens gudinne».

- Målet mitt er ikke å få e´n stor hit. Jeg tenker langsiktig, og det er langt viktigere for meg å få en fast tilhengerskare her borte. Men det er noe som er vanskelig og tar lang tid, sier hun. Arne Svare har også fått nyheten om at TV-selskapet PBS kommer til Norge for å lage en times program om Sissel. Det skal på lufta i USA i mars. Konsertene i Oslo Spektrum 22. og 23. november blir bærebjelken i opptakene.

- Det er jo en unik mulighet. En time på TV i USA er veldig mye. Det er jo enda en god mulighet til å vise seg fram, sier Svare.

Så rusler de to ut på Times Square - selve hjertet i New York.

En diger sort limousin venter. Men Sissel vil helst ikke bli tatt bilde av i limousin.

- Gud, dere kan ikke det. Folk kan jo tro at jeg har det slik hele tiden, ler hun.

Da kommer Svare fotografen til unnsetning:

- Men du har jo det . . .