Wig Wams drømmeår

2005 har vært Wig Wams år. Puddelrockerne fra Østfold har hatt 150 konserter og spilt for omkring en kvart million mennesker siden de vant den norske Grand Prix-finalen 5. mars.

Kurt Bakkemoen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

GP-KONGER: Wig Wam. Foto: Ketil Mørk

Glam & Co. er på oppløpssiden av et meget hektisk år: Turné i Tyskland med hardrockerne i Gotthard, julegallaer i Norge og Sverige og BBC-program om de norske glamrockerne står på planen før det hektiske året avsluttes med konsert i Fredrikstad 21. desember.

Før alt dette skal Wig Wam presentere året i lyd og bilder. Det gjør de når bandets doble DVD slippes førstkommende lørdag i Fredrikstad.

- Året har vært sinnssykt morsomt. Det har vært som å leve i en boble. Med DVD'en ville vi gjerne vise fansen litt av hva vi har opplevd. Vi tar med folk foran og bak scenen, ja til og med på do, sier Åge Sten «Glam» Nilsen (35).

Den dobbelte DVD'en som bandet presenterer for fansen på lørdag, inneholder blant annet konserten Symphonic som de spilte inn på Momarkedet sammen med Østfold symfoniorkester, NRKs portrettprogram om dem, og glimt fra jubelåret.

Oppvarmingsband

- Under konsertene i Tyskland skal vi være oppvarmingsband for de sveitsiske hardrockerne Gotthard. Da tror jeg vi treffer et mer tradisjonelt rockepublikum enn vi oftest gjør. Vi skal spille omkring tre kvarter før Gotthard går på scenen.

Til sommeren kommer de til Norge. Da skal Gotthard varme opp for oss. Vi slipper albumet «It's hard to be a rock 'n roller» i Tyskland, Sveits og Østerrike i forbindelse med turneen, sier Glam.

Han legger til at gutta allerede er i gang med å spille inn Wig Wams nye plate i Teenys Fire House studio i Halden, som kommer i mars.

Wig Wams deltagelse i den internasjonale Grand Prix-finalen i Kiev i mai ble lagt merke til blant annet av britiske BBC.

«Revolusjon»

- Jeg ble intervjuet av BBC-journalisten Julia Morris etter GP-finalen i Kiev. Det ble et litt «nærgående» intervju der vi fant tonen og jeg blant annet spøkte med om hun hadde barbert seg på bena etc... Dette likte både hun og BBC tydeligvis.

- Nå har jeg vært i BBC i London for å bli intervjuet av Ellen Evans. BBC lager nå et program som skal sendes i julen om årets største musikalske begivenheter. De kalte blant annet vår deltagelse i Grand Prix for en «rock 'n' roll revolution». Kjempemorsomt, sier Åge Sten «Glam» Nilsen. Han forteller også at hardcorefans, WigWamiacs, helt fra Japan har reist til Norge og dukket opp på Wig Wam-konserter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder