Hjemmekonsert hos super-tenoren

Norges-aktuelle Bocelli til VG: - Må tilstå at jeg var nervøs

MASSA (VG) 11. desember entrer Andrea Bocelli (46) scenen i Oslo Spektrum for å være med på Nobelkonserten. VG var blant publikum da supertenoren inviterte til hjemmekonsert.

Henning Olsen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Bocelli - som kommer til Oslo og Nobelkonserten 11. desember - lanserer sin nye plate «Andrea». Den er i butikken 11. november. Det blir det fjerde internasjonale popalbumet fra den populære tenoren.

I den anledning er et utvalg journalister invitert hjem til hans flotte hjem i Massa på den italienske Toscana-kysten.

- God ide

VG er til stede som eneste norske avis. Det er en opplevelse å se og høre mannen som har solgt mer enn 50 millioner album, spille og synge, ved pianoet i sin egen peisestue.

- Jeg fikk den bisarre innskytelsen å invitere dere hjem til mitt hus. Det viser seg å være en god idé. Jeg er glad for at dere kom, og jeg håper dere kan ta med dere gode minner fra Toscana hjem, sier Bocelli som er svært knyttet til sitt hjemdistrikt.

Han presenterer hele seks sanger fra det nye albumet, og etterpå er det fritt fram for pressen - som i ventetiden er blitt traktert med vin fra Bocellis egen vingård og pizza fra ovnen i hagen.

- Jeg må tilstå at jeg var nervøs før denne konserten. Jeg er ikke vant til å fremføre ukjente sanger på denne måten, men jeg stolte på deres sjenerøsitet, smiler Andrea Bocelli.

Den nye platen er i sin helhet innspilt i hjemmet hans i Toscana. Bocelli har fått installert et eget studio i huset. Siden han er blind, kan det også ha sine praktiske årsaker.

- Dette gjør meg i stand til å arbeide når jeg er inspirert og når jeg føler at stemmen min er på sitt beste, sier han.

Flere ganger har Andrea Bocelli avlyst norgesbesøk i siste liten, men nå ser han fram til å spille under Nobelkonserten i Oslo Spektrum.

- Jeg er veldig glad for å ha blitt invitert, og håper det også vil gi meg en mulighet til å møte flotte mennesker som jeg har så stor respekt for, sier Bocelli til VG.

Men selv har han valgt ikke å bruke sine sanger til å fremme politiske budskap. Han synger om kjærlighet og følelser.

- Det er et kunstnerisk valg. Jeg har alltid foretrukket følelser, helt siden jeg var et barn. Mange andre artister har tatt opp sosiale temaer. Det har av ulike årsaker vært vanskeligere for meg, forklarer han.

20. mars neste år skal Andrea Bocelli igjen til Oslo Spektrum. Da sammen med sitt orkester for å gi sin eneste konsert i Skandinavia i 2005.

Han ble født med grønn stær. Han ble fullstendig blind da han ble truffet i hodet av en fotball som 12-åring. Han ser ikke helt bort fra at sympati har hjulpet ham litt med de enorme salgstallene.

- Jeg kan anta at folk viser en viss snillhet og vier meg mer oppmerksomhet enn andre sangere, men jeg ønsker å bli vurdert på bakgrunn av sangene jeg synger. Beethoven var døv og skrev fantastisk musikk, sier Bocelli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder