PÅ PLASS: Dokumentaristen Martin Bashir ankommer rettslokalet i Santa Maria. Hans Michael Jackson-dokumentar var starten på pedofilianklagene mot superstjernen. Foto: AP

28 protester på 30 minutter ga vitnefarse for Jacko: - Bashir viser forakt for retten

(VG Nett) Den britiske dokumentarskaperen Martin Bashir nektet å svare på det meste i retten i natt. Michael Jacksons advokat mente han viste forakt for retten.

  • Jarle Fredagsvik

Artikkelen er over 15 år gammel

Han har lenge ytret ønske om å få slippe å vitne mot popstjernen på grunn av sin profesjon som journalist. Men dommer Rodney S. Melville avslo advokatens ønske.

Jackson-spesial:Les alle artikler HER!

Ettersom aktoratet valgte å la være å stille 46-åringen spørsmål, tok advokat Thomas Meserau istedet på seg grillvottene.

Men det var en svært lite talefør og desto mer motvillig Bashir som hadde entret vitneboksen. Gang på gang nektet han å besvare spørsmålene, til advokatens grenseløse irritasjon.

- Stryk filmen fra bevisbunken, finn ham skyldig i forakt for retten, sa Meserau irritert ifølge Sky News.

28 protester

I løpet av halvtimen briten var på talerstolen, ble det protestert hele 28 ganger av Bashirs forsvarsadvokat fra TV-kanalen ABC.

- Vi står fullt og helt bak Martin Bashir og hans ønske om ikke å svare på disse spørsmålet, sa en talsmann etter dagens rettshøring.

Bashirs forsvarere vil tydelig at hans dokumentarfilm alene skal telle som hans vitneutsagn under rettssaken.

Indirekte var det nemlig Bashirs dokumentar som ledet frem til rettssaken mot Jackson. I «Living with Michael Jackson» holder popikonet en unggutt i hånden, mens han forteller åpent om at han «har sovet i sengen med mange barn».

Men dommer Melville er langt fra enig i dette. Han har allerede varslet Bashir om at han kommer til å bli gjenkalt som vitne i saken, på tross av protestene fra hans advokater.

Dommeren skal også vurdere nærmere om hans oppførsel bør regnes som forakt for retten.

Viste filmen

Etter kveldens første pause så retten den aktuelle filmen. Under visningen satt Jackson, iført svart dress og gullarmbånd og fulgte nøye med.

Da noen av hans tidligere hits, som for eks Thriller ble spilt i dokumentaren, skal hodet hans ha beveget seg opp og ned - han satt og digget musikken.
De to har etter at filmen ble vist i 2003, blitt beskrevet som bitre fiender. Men Jackson skal ha blitt oppglødd over gjensynet med sin gamle venn.

- Det er Martin, det er Martin!, utbrøt da Bashir entret rettslokalet i Santa Maria.

- Absurd timing
Jackson-advokat Thomas Meserau er imidlertid ikke like oppglødd over dokumentaristen og hans film. Kort tid etter at filmen ble vist på britiske ITV, dumpet det første søksmålet ned på hans arbeidsbord.

- Kan dere tenke dere et mer absurd tidspunkt?undret han i retten i dag.

Under kryssforhøret mot Bashir, maktet han å få svært lite ut av dokumentaristen. Han innrømmet dog å ha blitt inklaget til britenes svar på PFU ved tre anledninger.

- I all enkelhet ble jeg anklaget for å ikke fremvise helheten bak det jeg gjorde mot personen (Jackson).

Han la skylden for det på Jackson-leiren som ifølge Bashir hadde røre til det de sier er falske anklager mot popstjernen.

- Omtrent slik du har blitt beskyldt for her, smalt det tilbake fra Mesereau.

Jackson vitner?
Advokaten angrep 15-åringen og hennes mor med tungt verbalt skyts. Han har omtalt moren som en pengegrisk kvinne, og presedert om barnas ulydighet på Neverland-farmen.

- Barnas DNA ble aldri funnet i Michael Jackson soverom etter søk og testing. DNA-et er ikke der - fordi overgrepsanklagene er fiktive, sa han.

Under åpningsforedraget hintet han også flere ganger om at Jackson selv kommer til å innta vitneboksen under rettssaken.

- Dere vil høre Mr. Jackson fortelle (...), var en frase han benytte flerfoldige ganger.

Les også

Mer om

  1. Michael Jackson

Flere artikler

  1. Michael Jackson etter andre dag i retten: - Jeg er sint...

  2. Bashir vil ikke vitne i Michael Jackson-rettssaken

  3. Edward Moss gjenskaper tidenes kjendisrettssak: Han skal spille Michael Jackson i et halvt år

  4. I retten i dag: Voks-krangel i Jackson-saken

  5. Jackson-anklagerens mor gråt i retten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder