Tårevått «Idol»-farvel for Andrea

TRØSTET: Mamma Camilla Gjendem sto klar til å trøste datteren etter sending. Foto: SCANPIX

Fikk trøst av mamma

Andrea Gjendem Brændvik (19) dedikerte først «My lullaby» til mamma Camilla Gjendem, og kastet seg deretter hulkende rundt halsen på henne da det var klart at «Idol»-eventyret var over.

  • Irene Mårdalen
  • Ida Ellisif Knutsen

Artikkelen er over 15 år gammel

- Jeg har blitt så godt kjent med alle, jeg har ikke lyst å forlate dem, men sånn er det, erkjente Andrea gråtende da kameraene var slått av i «Idol»-studio i går kveld.

Og mens blitsene haglet over en sønderknust Andrea, tok mamma Camilla Gjendem oppstyret med ro.

- Hun kommer til å være litt uggen i helgen, også er hun glad igjen til uken. At hun reagerer sånn som dette - sånn er Andrea, det er henne i et nøtteskall. Dere har fått hele spekteret av datteren min.

Sang til moren

Allerede før det var klart at det var Son-jenta som måtte reise hjem, var det en emosjonell kveld for Andrea og mamma Camilla.

Maria Mena skrev «My lullaby» til sin mor, og sangen handler om deres vanskelige forhold etter at foreldrene skilte lag.

I går dedikerte Andrea samme sang til sin mamma, som satt i salen som entusiastisk tilhører sammen med Andreas søster Erika (17) og Andreas venninner fra Son.

- Jeg håper folk skjønner at Andrea også er veldig glad i sin mor. Alle med tenåringsdøtre vet at det kan bli litt høy temperatur. Andrea har temperament, og det bruker hun hjemme, forteller mamma med et smil.

- Mor kan få litt grå hår av å bo sammen med to tenåringsdøtre på snart 17 og 19. Men for det meste er det fryd og gammen, og det er nok derfor vi tør å vise så mye følelser - fordi vi vet at vi er glade i hverandre, sier Camilla Gjendem.

Andrea måtte tåle å høre fra dommerne at de savnet at hun skulle dra litt mer til fra scenen. Det er mamma enig i.

- Jeg synes hun sang vakkert, jeg satt og måtte holde tårene tilbake. Men hun er kanskje litt sjenert på scenen. Og hun synes alle de andre deltagerne er så veldig flinke, forteller Camilla Gjendem.

For en «Idol»-mamma var det viktig å sitte i salen når datteren la hodet på huggestabben for dommerne og rundt 800000 «Idol»-seere.

- Følsom

- Jeg håper jo selvsagt at hun klarer seg, og ikke tar skade av alt dette. Men jeg ville gjerne være her, fordi jeg vet at hun er følsom og ømtålig. Da tror jeg mor, søstre og venninner kan være en god støtte, sier Camilla Gjendem.

Også de gjenværende finalistene var sjokkerte og triste over at gla'jenta Andrea måtte dra hjem. Mari Vestbø og Andrea er blitt gode venner, og blitt sammenlignet så langt i konkurransen, som de to litt rocka jentene i «Idol».

- Andrea er solstrålen, hun er den artigste jeg har møtt, så sympatisk, grei og talentfull. Dette var jeg ikke forberedt på, sa Mari med tårer i øynene.

Mer om

  1. Idol

Flere artikler

  1. Trøsteshopping for «Idol»-Andrea

  2. Andrea gråtende ut av «Idol»

  3. Tåretvåt avskjed for idolet Bjørn Olav: Forbauset etter Idol-exit

  4. «Idol»-eventyret over for Marlen

  5. Jorun gråt for Mari

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder