Amerikansk «The Voice»-deltaker døde etter skuddskader

MUSIKK

Christina Grimmie (22) ble skutt og drept mens hun signerte autografer etter en konsert i Orlando.

Publisert: Oppdatert: 11.06.16 14:37

Christina Grimmie, som deltok i sesong seks av det amerikanske TV-programmet «The Voice», ble skutt i et konsertlokale i Orlando i Florida fredag kveld. Etter å ha ligget kritisk skadd på sykehus er musikeren nå død, bekrefter politiet i Orlando ifølge ABC News.

«Det er med et tungt hjerte vi kan bekrefte at Christina har gått bort og dratt hjem for å være med Herren. Hun ble skutt i forbindelse med showet sitt i Orlando og overlevde ikke skuddskadene», skriver Grimmies talsperson i en offisiell uttalelse.

Også i Norge reageres det med sjokk over den tragiske hendelsen, deriblant Astrid Smeplass som har uttrykt sin medfølelse på Twitter.

Ifølge Wanda Miglio, talsperson for politiet i Orlando, ble Grimmie skutt mens hun signerte autografer. Grimmies bror skal ha kastet seg over gjerningsmannen for å hindre ham i gjøre mer skade. I basketakene skjøt gjerningsmannen seg selv, ifølge politiet.

«The Voice»-deltakeren hadde tidligere samme kveld holdt konsert på The Plaza Live theater sammen med bandet Before You Exit.

Via den offisielle Twitter-kontoen til det populære sangprogrammet viser «The Voice» sin støtte.

«Det finnes ikke ord. Vi mistet en vakker sjel med en fantastisk stemme. Våre tanker går til vennene, fansen og familien til @ TheRealGrimmie», skriver de da den tragiske bortgangen ble kjent. De har i tillegg gjort profilbildet svart.

Grimmie ble først kjent via YouTube for å covre kjente artister, og endte opp på tredjeplass i sesong seks av den populære sangkonkurransen i 2014.

Før konserten oppfordret hun sine fans til å komme på konserten.

Politiet har foreløpig ikke navngitt gjerningsmannen, og motivet er heller ikke kjent.

https://twitter.com/TheRealGrimmie/statuses/741387106921140224

Her kan du lese mer om