Elektrisk stemning: Marcus og Martinus til VG i Sverige: – Det er mye hyling, gråting og klemming

STOCKHOLM/OSLO (VG) Marcus & Martinus-tilstandene har på ingen måte lagt seg i Sverige enda. Tirsdag ble det hylt og grått høylytt da tvillingsjarmørene kom til Skansen.

Etter to sprengte konserter, og en som ble avlyst, var Marcus & Martinus klare for å lage enda mer liv hos «söta bror».

Tirsdag sto et av Sveriges store sommershow for tur: «Allsång på Skansen». Området åpnet allerede ti timer før showet går av stabelen, og selv om regnet øste ned i den svenske hovedstaden var det likevel «elektrisk» stemning blant publikum, og mange hundre håpefulle unge til stede, mange sammen med foresatte.

HYLENDE FANS: 18.000 hadde møtt opp, veldig mange av dem for å se Marcus og Martinus på Skansen i Stockholm. Foto: Gustav Mårtensson VG

Solen tittet imidlertid etter hvert frem og viste frem alle «M & M»-tegnede ansikter. Regnponchoer ble tatt av og alle «Marcus & Martinus»-T-skjorter kom til syne, og et hav av plakater ble holdt opp med guttenes navn på. Rundt 18.000 var på plass under innspillingen av showet, og det var tydelig at det var mange her for å se tvillingduoen. Og det var ikke bare de som var klare for show. Det var Marcus & Martinus selv også.

KLARE FOR Å SJARMERE SVENSKENE: Marcus og Martinus like før de skal på scenen for det klassiske svenske showet «Allsang på Skansen» Foto: Gustav Mårtensson

– Det er fantastisk å være her, og vi er veldig takknemlige over å få ha konserter i Sverige, sier Marcus til VG.

Sikkerheten står i høysetet i Stockholm, og like før guttene skulle gå på scenen besøkte de ambulansepersonell backstage for å gi dem «high five». De trøstet også ei ung jente som lå på båre med vondt i hodet.

Så du denne? Marcus & Martinus er Norges nye popkonger

Les også: «Allsång» forbereder seg på kaos

Stengte konserter

KONGENE AV STOCKHOLM: Marcus og Martinus før showet på Skansen. Foto: Gustav Mårtensson VG

Stengte fornøyelsesparker

At Marcus og Martinus-hysteriet har tatt av i Sverige ble tydelig tidligere i sommer da det ble fullstendig kaos i fornøyelsesparkene Liseberg og Gröna Lund.

Begge steder måtte stenge dørene under konserten på grunn av stor pågang av svenske fans.

«Sommarlov» i Malmö valgte å avlyse konserten med de to, ettersom de ikke kunne garantere for publikums sikkerhet. Også på Skansen tirsdag måtte man ta forbehold.

Før konserten måtte parken på Djurgården i den svenske hovedstaden stenges, og guttene fikk heller ikke signert de autografene de egentlig skulle av sikkerhetsgrunner.

– Men vi har fått møtt noen fans, sett dem i øynene og gitt dem noen klemmer. Det er en god start for oss. Det er mye hyling, gråting og klemming, ler de to.

Guttene vil imidlertid ikke si noe om det er den norske fansen eller den svenske fansen som er best.

– De er like bra, sier Martinus.

Populære

2015 var et strålende år for tvillingguttene Marcus & Martinus Gunnarsen (14) fra Trofors, og suksessen fortsatte inn i 2016. Debutalbumet «Hei» har ligget rekordlange 70 uker på VG-lista, de solgte ut Oslo Spektrum to ganger, blitt Spellemannsnominert og nå tar de over resten av Norden.

På strømmetjenesten Spotify har de over 1,2 millioner lyttere månedlig, og selv om mange av dem holder til i Norge, snur de nå Sverige på hodet.

Debutalbumet ligger på en niende plass på svenskenes versjon av VG-lista, og «Elektrisk» som tvillingene har laget med Petter «Katastrofe» Kristiansen ligger for tiden på en 29. plass på Spotify i Sverige.

VG pluss: Marcus & Martinus og Madcon: Nå handler det om jenter, jenter, jenter (krever innlogging)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder