STJERNE: Mariah Carey fikk sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame i august i år. Popstjernen har solgt over 200 millioner album verden over. Foto: AFP ,

Mariah Carey til Norge

For første gang på 18 år kommer Mariah Carey (45) til Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den amerikanske popdivaen opptrer i Oslo Spektrum 31. mars. Det kunngjør konsertarrangør Live Nation i dag.

13 år har gått siden Mariah Carey sist var på Europa-turné, men den gangen sto ikke Norge på agendaen. Sist 45-åringen sto på scenen i Norge, var under Nobelkonserten i 1997, den gangen i Nationaltheatret. Mariah besøkte Norge også på midten av 80-tallet og holdt da en intimkonsert på Smuget i hovedstaden.

Den nye turneen har fått navnet «The Sweet Sweet Fantasy Tour», og startskuddet går i Storbritannia i midten av mars.

1997: Mariah Carey på Nobelkonserten i Oslo for 18 år siden. Foto: Jon Eeg , AP

«Europa, er dere klare for meg?», skriver Mariah på Instagram i morgentimene i dag og forklarer at hun er spent foran turneen.

Lover overraskelser

Via konsertarrangøren sier balladedronningen følgende i en sjarmoffensiv:

«Det er altfor lenge siden! Jeg gleder meg så til å komme til Europa og synge for dere alle! Jeg lover at vi skal dele fantastiske øyeblikk med hverandre. Elsklinger, jeg har så mange overraskelser, og jeg kan ikke vente med å besøke dere i hjembyene deres!».

Gullstrupen har lagt et begivenhetsrikt år bak seg. I vår hadde hun premiere med showet «Mariah #1 To Infinity» i Las Vegas, som gikk over flere måneder. Samtidig lanserte hun samlealbum med alle sine 18 låter som har toppet Billboard-lista, deriblant «Hero» og «My All».

Forelsket igjen

Mariah har i år også fått ny kjæreste, etter at hun i fjor brøt med 11 år yngre Nick Cannon etter seks års ekteskap. Cannon søkte om skilsmisse fra sin styrtrike kone tidligere i år.

Hennes nye utkårede er forretningsmilliardæren James Packer (47). Packer er sønn av den avdøde mediemogulen Kerry Packer og skal med sine investeringer og verv i underholdningsbransjen være god for om lag 60 milliarder kroner.

Carey har selv til smør på brødskiva. Sangstjernen skal ha en formue på over fire milliarder kroner.

«Mariah Carey er et musikkikon, en soul-legende, et popfenomen, og en liveartist som tar pusten fra de fleste. Ikke minst er hun den mestselgende kvinnelige artisten noensinne. Hun har solgt over 220 millioner plater og sytten av hennes atten Billboard Hot 100 nr. 1-singler har hun skrevet selv, inkludert Fantacy, Always Be My Baby, Hero, Touch My Body, One Sweet Day og We Belong Together», skriver Live Nation, som også ramser opp trekkplasterets meritter – som flere Grammy Awards, 21 American Music Awards, Billboards-priser og filmroller.

IKON: Mariah Carey under World Music Awards i Monte Carlo i fjor, hvor hun ble belønnet med Pop Icon Award. Foto: Reuters ,

Divastempel

Mariah Carey er både berømt og beryktet for sine divatakter. I fjor gikk en fotograf rettens vei etter å ha hevdet at han ikke hadde fått betalt for et planlagt oppdrag som gikk i vasken. Fotografen hevdet i saksdokumentene at det koster nærmere 600.000 kroner å pynte Mariah.

Mariah poster flittig bilder av seg selv på Instagram. Popdronningen, som er blant verdens mestselgende kvinnelige artister, har 2,8 millioner følgere på billedtjenesten.

Se Mariahs historikk på VG-lista

... og klikk her hvis du vil lese mer om Mariah Carey eller her for andre rampelys-nyheter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder