ALBUMAKTUELL: I fire år har Mariah Carey jobbet med ny plate, og nå er den endelig rett rundt hjørnet. Men i motsetning til foregående album, kommer hun ikke til å si hva den heter, slippe singler eller røpe noe av musikken før hele albumet blir presentert og tilgjengelig - en strategi som Beyoncé lyktes stort med før jul i fjor. Foto: Wenn.com

Mariah Carey gjør en Beyoncé

Rett før jul i fjor kom Beyoncé Knowles med ny plate, overraskende for absolutt alle, og ble en knallsuksess. Nå vil Mariah Carey gjøre det samme.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I en større spesialartikkel i Billboard mandag forteller Mariah Carey om sin første plate siden floppen «Memoirs Of An Imperfect Angel» for fem år siden.

Carey avslører at også hun kommer til å lansere platetittel, låttitler, coverdesign og musikk samtidig via digitale distributører, akkurat slik Beyoncé plutselig lanserte sitt selvtitulerte album i desember i fjor.

- Det er jeg som må annonsere dette, spesielt tittelen, sier Mariah Carey til Billboard.

Ifølge det rennomerte musikkmagasinet er Mariah Carey smertelig klar over at hennes siste originalalbum fra 2009 overhodet ikke svarte til forventningene.

Heller ikke singlene hun har gitt ut i etterkant, deriblant Stargate-produserte «Almost Home», har vært i nærheten av hitlistene.

Hun kom heller ikke veldig heldig ut av den verbale feiden med kollega Nicki Minaj da de begge var dommere i «American Idol» for to år siden.

Til Billboard nevner ikke Mariah Carey spesifikt Beyoncé som inspirasjonskilde for hvordan hennes nye plate blir lansert, men parallellen er åpenbar; også Beyoncés siste plate før fjorårets, «4» i 2011, var en skuffelse både salgs- og kritikermessig.

Fjorårets «Beyoncé» har derimot vært en knallsuksess og et karrieremessig comeback for Beyoncé. Nå ønsker hennes pop-divaforjgenger Mariah Carey å oppleve det samme.

Arbeidet med den nye platen til Mariah Carey startet allerede i 2010, men har blitt utsatt gang etter gang, også etter at Carey fødte tvillingene Moroccan og Monroe som snart fyller tre år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder