BALLADEDRONNING: Adele Adkins på Oscar-podiet i 2013 etter å ha vunnet for «Skyfall». Foto: AFP ,

Adele: – Ikke verdt å ha det så vondt

Adele (27) synger om sår kjærlighet også på sin nye plate, men denne gangen handler det ikke om én spesiell person.

Artikkelen er over fire år gammel

På «25», som kommer om litt over tre uker, synger Adele om det å bli eldre og nostalgisk.

– Albumet handler om det som var, det som er, og det som kunne ha vært. Det handler om å savne ting du ikke ante var så verdifulle, forklarer Adele til i-D Magazine. Det er første gang på over tre år at superstjernen gir et stort intervju.

Bakgrunn: Gjør Adele comeback? Ja, det gjør hun!

I OSLO: Adele på Rockefeller i 2011. Foto: Frode Hansen , VG

VGs anmelder om nye «Hello»: «Tar absolutt ingen sjanser»

Forrige suksessalbum handlet om hjerte og smerte fra ende til annen. I dag er Adele på et bedre sted mentalt.

– Uansett er det ikke verdt å ha det så vondt som jeg hadde den gangen. Jeg var veldig trist og ensom. Selv om jeg ikke hadde vært mamma og kjæreste nå, så hadde jeg ikke villet sitte med disse følelsene igjen, sier balladedronningen om hitlåter som «Someone Like You», «Set Fire To The Rain» og «Rolling In The Deep».

Bærer ikke gammelt nag

Den nye singlen «Hello» er sår nok, men den britiske stjernen forsikrer at sangen ikke handler om én spesiell person. Altså ikke den samme mystiske personen som inspirerte henne til de hjerteskjærende tekstene på «21».

Adele har aldri navngitt mannen som i 2010 knuste hjertet hennes og indirekte var med på å gjøre henne til en av verdens mest berømte artister. Bladet Heat mente i 2012 å ha funnet ut at mannen var kjendisfotograf Alex Sturrock (35), men det har hverken hun eller han bekreftet.

– Den historien er jeg helt ferdig med, takk og lov. Det har vært over i årevis, sier 27-åringen om den gamle kjærlighetssorgen og legger til at «livet er så mye lettere når man ikke bærer nag over ting som har skjedd i fortiden».

– «Hello» handler om venner, ekskjærester, om meg selv og om familien min. Faktisk også om fansen. Det føles som om alle tror jeg er så langt borte, men det er jeg ikke, sier Adele Laurie Blue Adkins, som er hennes fulle navn.

Adele har vært kjæreste med Simon Konecki (40) i fire år. Sammen har de sønnen Angelo på tre år.

– Når jeg er på reise, savner jeg virkelig livet hjemme. Når jeg ikke er i England, føler jeg meg desperat. Jeg klarer ikke å puste andre steder, forteller Adele i i-D-intervjuet.

Vil turnere

Hun innrømmer også at hun til tross for den enorme populariteten fortsatt kjenner på nerver rundt det å slippe nytt materiale.

– Jeg gjør i buksen av det, fleiper hun og legger til at det for henne også er svært følelsesladet å gi sitt første intervju på så lenge.

– Men jeg er stolt og spent, og nå håper jeg å kunne legge ut på turné.

VOKSKOPI: Adele i Madame Tussaud-museet i London. Stjernen fikk sin kopi i 2013. Foto: Joel Ryan , Ap

Ba om unnskyldning

Da hun i forrige uke slapp nyheten om at plata kommer i november – og samtidig lanserte musikkvideoen «Hello» – skrev 27-åringen et langt og åpenhjertig brev til fansen på sin hjemmeside.

«Jeg beklager at det tok så lang tid, men dere vet – livet skjedde», skrev hun om den etterlengtede utgivelsen. Det har nemlig nesten gått fem år siden Adele ga ut albumet «21» som slo en rekke rekorder. Platen solgte 4,6 millioner eksemplarer i Storbritannia, og 11 millioner i USA. Her hjemme lå den på VG-lista i over tre år.

Les kommentar fra da Adele ble historisk

VG-anmelder: – Skuffende

VG-anmelder Morten Ståle Nilsen ga «21» terningkast 4 i sin tid. Han er enda mer lunken overfor den første smakebiten fra den kommende skiva og gir «Hello» terningkast tre.

«At hun kommer tilbake med en tilbakeskuende gigantballade i «Someone Like You»- og «Set Fire To The Rain»-tradisjonen er like lite overraskende som det er mildt skuffende. At hun synger livskiten ut av den, redder den så vidt», mener han. – mens andre anmeldere roser låten opp i skyene og fansen er fra seg av begeistring.

GRAMMY: Adele med favnen full av priser i 2012. Foto: Frederic J. Brown , Afp

Rekord

Siden slippet fredag er musikkvideoen til «Hello» nemlig sett over 107 millioner ganger på YouTube, og Adele har for lengst knust Taylor Swift i kampen om å ha den mest sette videoen på så kort tid.

Adeles har for vane å gi albumene sine titler med tall. Debutskiva «19» kom i 2008.

Siden utgivelsen i 2011, som resulterte i seks Grammy-priser, har hun ikke bare fått kjæreste og blitt mamma. Adele har også vært gjennom en vellykket operasjon for blødninger på de verdensberømte stemmebåndene. I tillegg har stjernen høstet både Oscar og Golden Globe for James Bond-balladen «Skyfall».

Bakgrunn: Gråtende Adele på scenen

Låtene på den nye platen har titlene «Hello», «Send My Love (To Your New Lover)», «I Miss You», «When We Were Young», «Remedy», «Water Under The Bridge», «River Lea», «Love In The Dark», «Million Years Ago», «All I Ask» og «Sweetest Devotion».

Sjekk Adeles historikk på VG-lista

Flere nyheter på Rampelys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder