SUPERSTJERNE: Rihanna har lagt verden for sine føtter som artist. Om du danser til hennes rytmer på nattklubb kan det hende en nordmann har hatt en finger med i spillet. Her står hun på scenen i Telenor Arena. Foto: Frode Hansen VG

Bjørn Atle remikser for Rihanna og Selena Gomez

Under artistnavnet Cosmic Dawn lager Bjørn Atle Bungum (45) remikser for noen av verdens største stjerner, men han vil ikke leve av det på fulltid.

Publisert:

Til daglig jobber Bungum som programingeniør for radiokanalen P4 på Lillehammer. Ved siden av radio-jobben har han drevet med miksing av låter og som DJ.
– Jeg har vært DJ i så mange år at det nesten er flaut å si det. Jeg er ikke den type DJ som står med henda i været, men jeg konsentrer meg om å spille best mulig.
Nå har musikkhobbyen virkelig gitt resultater.

I 2010 opprettet Bungum en profil på musikknettstedet Soundcloud, en side som gjør det mulig for ukjente musikere å spre musikken sin til hele verden. Og det er nettopp det Bungum gjør.

Snudde baken til: Rihanna rappet VG-bilde

JOBBER FOR RIHANNA: Norske Bjørn Atle Bungum. Foto: PRIVAT

Fra huset sitt på Lillehammer remikser han nemlig låter for storheter som Rihanna, Selena Gomez, Ariana Grande og Chris Brown.

Hobby

I forrige uke rykket remiksen av Rihanna-låten «Needed Me» inn på førsteplass på den amerikanske hitlisten Billboard Dance. Men Lillehammer-manen Bungum kan ikke bare skilte med førsteplass på listen. På åttendeplass ligger nemlig samarbeidet mellom han og kameraten Andreas «Andy Reese» Moens remiks av «Into You» av Ariana Grande.
– Nå fikk jeg oppfylt et av de store målene mine med å remikse Rihanna. Det er selvfølgelig utrolig stas, sier Bungum til VG.

Men selv om Bjørn Atle Bungum lykkes som remikser for internasjonale stjerner og det er penger å tjene har han ingen ønsker om å slutte i radiojobben og leve av å lage offisielle remikser for andre.

– Det er ikke sånn at jeg vil leve av å reise verden rundt å spille, det er mer som en omfangsrik hobby, sier han.

Fått med deg denne? Rihanna samarbeidet med norsk artist

Stor stas

FIKK NORSK HJELP: Artist Ariana Grande. Foto: Jason Merritt AFP

Etter at Bungum, eller Cosmic Dawn som er artistnavnet hans er, opprettet Sound Cloud-profilen i 2010 tok det ikke lang tid før han fikk sine første offisielle remiks-oppdrag. Det hele begynte med norske Donkeyboy før Chis Brown var første internasjonale samarbeid et år senere.

Bjørn Atle Bungums stjernesamarbeid starter med at plateselskapene tar kontakt med ham og sender ham råmatriale som han kan remikse. Bungum lager så klubb-versjoner av låtene som kan spilles på for eksempel spesielle radiostasjoner eller utesteder.
Han forteller til VG at det var stort for ham da Rihannas plateselskap tok kontakt.

– Man blir jo litt matt og håper man klarer å prestere. Det var kjempegøy, og det er selvfølgelig veldig stas, avslutter han.

Les også: Rihanna spiller Inas låt

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder