BLIR HJEMME: Svein Berge (t.v.) og Torbjørn Brundtland. Foto: WARNER Foto: ,

Röyksopp dropper Grammy-prisutdelingen

Den norske elektronikaduoen kan vinne et trofé i USAs største
musikkprisutdeling førstkommende søndag. Men de kommer ikke til å være til stede.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Heller ikke Röyksopps svenske samarbeidspartner Robyn vil være på plass når Grammy-utdelingen finner sted i Los Angeles' Staples Center natt til mandag norsk tid.

Den bergensbosatte tromsøduoen er nominert sammen med Robyn, i kategorien for beste album innen elektronisk musikk/dance.

– Vi er desillusjonerte etter Spellemann, og tror ikke på priser lenger, ler Torbjørn Brundtland, som sammen med Röyksopp-makker Svein Berge var nominert i to kategorier til Spellemannprisen for 2014, uten å vinne noen av dem.

– Neida, dét var en spøk! Vi har rett og slett for mange artige prosjekter på gang, veldig morsomme sådanne, som vil se dagens lys i løpet av året. Vi har simpelthen for mye å gjøre. For oss er det en ære å bli nominert. Det er en heder, men den hederen blir ikke større av at vi går på en rød løper.

– Hva skjer hvis dere vinner?

– Da ringer vi til Los Angeles og ber noen ordne opp for oss.

TRAVELT 2014: Röyksopp & Robyn turnerte flittig i fjor. Her på Øyafestivalen. Foto: JØRGEN BRAASTAD Foto: ,

Etter det VG kjenner til blir ikke utdelingen av prisen i kategorien vist i Grammy-TV-sendingen.

Röyksopp & Robyns nominerte plate er EP-en «Do It Again», som med sin 35 minutters lengde kvalifiserte seg til å bli registrert på den offisielle albumlisten i USA, Billboard 200.

Der nådde den 14. plass, den beste plasseringen for en norsk utgivelse noensinne. a-ha måtte i sin tid nøye seg med 15. plass for debutplaten «Hunting High And Low» i 1985, anført av nummer én-slageren «Take On Me».

På Billboards spesialliste for elektronisk musikk gikk «Do It Again» helt til topps. Det var en førstegangsopplevelse både for Röyksopp og Robyn.

De øvrige Grammy-nominerte i Röyksopp & Robyns kategori er Aphex Twin, deadmau5, Little Dragon og Mat Zo.

Torbjørn Brundtland sier rett ut at han ikke tror på seier for sin egen del.

FÅTT PRISER FØR: Röyksopp ble hedret på MTVs prisutdeling i Barcelona 2002, året de slo gjennom internasjonalt. Foto: TERJE BRINGEDAL Foto: ,

– Vi tror ikke vi vinner. Det er en følelse vi har. Vi tenker at det er stort med nominasjon. Det som hjelper for å vinne er å ha en maksimal profil i USA. Hvis vi hadde hatt en større tilstedeværelse på det kontinentet, ville det nok hatt en effekt. Og grunnen til at vi ikke er mer i USA er at det er for gøy å holde på med andre ting. Vi er komfortable med å være der vi er, vi har en fin balanse mellom å spille live, reise rundt og holde på i studio.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder