SLUTTER: Jan Fredrik Karlsen startet Playroom i 2002 og solgte det med titalls millionfortjeneste ti år senere, men fortsatte å jobbe der. Nå har han imidlertid sagt opp jobben i Playroom, uten helt å vite hva han skal finne på nå, Foto: Christian Clausen VG

Jan Fredrik Karlsen sa opp jobben

Jan Fredrik Karlsen (42) bygde hele sin formue og karriere på sitt selskap Playroom. Nå har han sagt opp jobben i firmaet han selv startet for 14 år siden.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det skriver Dagens Næringsliv fredag.

– Playroom har vært en utrolig fin gründerhistorie, og jeg husker den første talen sjefen min i PolyGram fortsatt: Ansett folk som er flinkere enn deg. Det har vi bestandig gjort, og nå er hele Playroom bedre enn Jens og meg. Det å se endring og at selskapet er blitt større enn oss har vært givende, sier Karlsen til avisen.

Jens som blir nevnt i Karlsens sitat er hans eventmaker-partner Jens Nesse.

LES OGSÅ: Slik forklarte MGP-Karlsen Agnete Johnsens sjokk-exit

Jan Fredrik Karlsen har det siste året vært mest i vinden som den nye musikalske generalen for Melodi Grand Prix. I mai tok han på seg all skyld for at Norge og Agnete Johnsen ikke klarte å kvalifisere seg til Eurovision-finalen i Stockholm.

GRÜNDEREN OG SANGFUGLEN: Det var Kurt Nilsen (til høyre) som aller først sørget for at det begynte å renne millioner inn i manager Jan Fredrik Karlsens selskap Playroom. Nå har Karlsen sagt opp jobben i selskapet han gründet i 2002. Foto: Jørgen Braastad VG

Jan Fredrik Karlsen er ikke den eneste som har sluttet i jobben sin i det siste. TV 2s sportsanker sluttet nylig etter bare halvannet år i jobben. Værdame Elin Tvedt hadde også sin siste dag hos TV-kanalen denne våren. For et par dager siden ble det også klart at Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og flere andre profiler må gi seg i TV 2.

Karlsen jobbet som promotion-medarbeider i plateselskapet PolyGram (i dag Universal Music) da han under by:Larm i Kristiansand i 2002 oppdaget kvalitetene ved en namsosing som het Askil Holm. Han sluttet sporenstreks i PolyGram og opprettet Playroom for å bygge Holms karriere som hans manager.

Året etter - i 2003 - var Jan Fredrik Karlsen dommer og juryleder under den aller første «Idol»-sesongen som Kurt Nilsen vant. Nilsen ble også innlemmet i stallen til Karlsen.

I 2005 utvidet han artiststallen med en annen «Idol»-deltaker, Alejandro Fuentes, og la dermed grunnlaget for en av 2000-tallets største suksesser, den såkalte «Hallelujah»-kvartetten med Fuentes, Nilsen og Holm, samt Espen Lind.

LEST DENNE?: Selger Playroom for 60-80 millioner

Suksessen førte til mye penger inn i Jan Fredrik Karlsens Playroom, og i 2012 var selskapet blitt så attraktivt at tv-produksjonskonsernet Nice la et sted mellom 60 og 80 millioner kroner på bordet for å kjøpe selskapet.

Fra en svært beskjeden inntjening på Askil Holm i 2002 - på et tidspunkt da Holm ikke engang hadde gitt ut en plate - hadde Jan Fredrik Karlsen bygd stein for stein og økt omsetningen i selskapet til hele 109 millioner kroner.

Dermed var Playroom - som Jens Nesse og Jan Fredrik Karlsen hver eide 38 prosent av - solgt med en gevinst for Playroom-duoen på rundt 35 millioner kroner.

Jan Fredrik Karlsen har inntil nå fungert som kreativ leder i Playroom, mens Jens Nesse har vært daglig leder. Hva fremtiden bringer, er Karlsen taus om overfor Dagens Næringsliv:

– Det vet jeg ikke helt ennå. Nå skal vi først passe på at fremtiden i Playroom blir sikret. Så er det flere scenarioer som kan være utgangen på dette, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder