ØKONOMISK FIREWORK: Katy Perry, her fra Telenor Arena i mars i år, topper Forbes' liste over de mest inntjenende kvinnelige artistene og kan dermed se tilbake på et år med hardt arbeid - og en solid milliard i banken... Foto: Helge Mikalsen , VG

Katy Perry med milliardfortjeneste

En omfattende verdensturné gjør at Katy Perry i år har tjent inn eventyrlige 1,15 milliard kroner.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fire år gammel

Det viser Forbes' årlige liste over de mesttjenende kviennlige artistene. Helt øverst troner Katy Perry med en inntjening på 135 millioner dollar, hovedsaklig på grunn av beinhard turnévirksomhet med «Prismatic World Tour» som talte hele 126 show.

LES: VG anmeldte Katy Perry-konserten på Telenor Arena låt for låt i mars!

På annenplass finner vi pop-rivalinnen Taylor Swift som måtte «nøye seg» med å tjene 80 millioner dollar, altså over 680 millioner norske kroner.

Katy Perry troner øverst på listen også fordi hun har klare tanker rundt forretningsdriften sin. Dette avslørte hun i et friskt språk da hun var coverhistorien til nettopp Forbes i juli i år:

– Jeg er stolt av min stilling som sjef, som en person som driver mitt eget selskap. Jeg er en entrepenør. Jeg akter ikke å skygge unna det, tvertimot vil jeg ta balletak på det, fortalte Perry til magasinet.

FÅ OGSÅ MED DEG: Taylor Swift saksøkt for 350 millioner

Forbes-listen går fra juni 2014 til juni 2015. Neste år kan derfor fort bli Taylor Swifts år, ettersom hennes pågående «1989»-turné etter rapportene omsetter for det dobbelte pr. show enn det som var tilfellet med Katy Perry.

NESTE ÅR...: Taylor Swift, her fra MTV VIdeo Music Awards i august, må seg slått i inntekt av sin pop-rivalinne Katy Perry, men vil høyst trolig passere henne til neste år. Foto: Mark Ralston , Afp

Den siste pallplassen på årets Forbes-liste går til Fleetwood Mac. De har riktignok menn i bandet (John McVie og Mick Fleetwood har holdt bandet gående i snart femti år!), men også to sentrale kvinnestemmer i Christine McVie og Stevie Nicks som gjør at veteranene er godkjent på lista.

59,5 millioner dollar - 507 millioner kroner - er også en bra årslønn selv med fem medlemmer i bandet.

Resten av Topp Ti-listen til Forbes utgjøres av disse:

4. Lady Gaga (503 millioner)

5. Beyoncé (465 millioner)

6. Britney Spears (264 millioner)

7. Jennifer Lopez (243 millioner)

8. Miranda Lambert (238 millioner)

9. Mariah Carey (230 millioner)

10. Rihanna (221 millioner)

Mer om

  1. Taylor Swift
  2. VG-lista

Flere artikler

  1. Taylor Swift knuser alle

  2. Hun tjener mest av kjendisene

  3. Katy Perry tilgir Taylor Swift i pop-krangel

  4. Taylor Swift er tilbake på Spotify

  5. Erkerivalene Taylor Swift og Katy Perry i samme video

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder