MUND MISTET MÆLE: Programleder Øyvind Mund, lydmann Ingar Thorsen og kameramann Steinar Martinsen i «Gylne tider» er strålende fornøyde med å ha solgt 31 000 eksemplarer av «80-Tallets Største Hits Med Gylne Tider». Foto: Mattis Sandblad

80-tallskameratene ble gullgutter

«Gylne tider» for Mund & Co.

TV 2-programleder Øyvind Mund hadde aldri trodd at han noen gang skulle få gullplate.

- Dette var morsomt. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få gullplate noen gang. Det er jo litt stas, sier Øyvind Mund til VG.

For to uker siden slapp Sony BMG platen «80-Tallets Største Hits Med Gylne Tider». Nå er den gått ut i 31000 eksemplarer - og gullplaten ble sikret da salgstallet passerte 20000.

VG-listaPlateanmeldelserMusikkextra

I to uker har den toppet VG-lista under kategorien samleplater.

Platen er gitt ut i forbindelse med tredje sesong av «Gylne tider» på TV2. Denne gangen har Øyvind Mund reist verden rundt og intervjuet glemte åttitallshelter. Etter fem sendte programmer, kan «Gylne tider» vise til et seersnitt på 625000.

Slitesterke

Naturlig nok er albumet fylt med slitesterke åttitallskjenninger som «Neverending Story» med Limahl og «Life Is Life» med Opus. Ifølge Øyvind Mund er det helt tydelig at åttitallet selger.

- Det er det ingen tvil om. Det er mange som liker å få en samling hvor de kan mimre tilbake. Åttitallsmusikken blir man ikke kvitt så lett, sier han.

- Hva er din favoritt?

- Skal jeg trekke frem noen, må det blir a-ha. Jeg var stor fan av dem, sier Mund.

- Hva med Limahl?

- Han var vel ikke en av mine favoritter. Så fløtepus var jeg ikke, ler Mund.

«Gylne tider» har tidligere hatt om lag 500000 seere. Seeroppturen med tredje sesong har også ført til at det blir flere runder på TV2.

- Vi snakker om å lage en ny serie. Men det blir ikke en åttitallsserie, sier Øyvind Mund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder