HIPPHIPPHURRA: Vinner Alexander Rybak i Moskva kan de andre deltakerlandene se fram til en 17. mai-opplevelse uten like i 2010. Foto: Scanpix

Neste år kan 42 land få oppleve norsk 17. mai

(VG Nett) Vinner Alexander Rybak Melodi Grand Prix-finalen i Moskva, går det mot en heindundrende 17. mai-feiring neste år.

  • Merete Arnesen

Artikkelen er over ti år gammel

Datoene for neste års Melodi Grand Prix-uke er satt, og timingen kunne ikke vært bedre for Norges del hvis det viser seg at Alexander Rybak vinner finalen i Moskva på lørdag.

Mens hovedfinalen i 2010 går av stabelen 22. mai, blir semifinalene henholdsvis 18. og 20. mai. Det betyr at hele MGP-uka starter med et brak 17. mai, og alle de 42 deltakerlandene vil få oppleve en ekte feiring av den norske nasjonaldagen.

- Jeg liker ikke å forskuttere noen seier, men hvis Alexander vinner, blir jo dette helt topp, sier Per Sundnes som er programleder for de norske Melodi Grand Prix-sendingene.

LISTEFEBER:Hvem vinner MGP-finalen?

Har bunaden klar

Sundnes tror det blir fantastisk norgesreklame å kunne vise frem landet fra sin beste side på 17. mai.

- Skulle vi være vertsland i 2010, er det ingenting som kunne vært morsommere enn å vise verden 17. mai. Da stiller jeg opp i nordlandsbunanden, erklærer Sundnes som er veldig opptatt av ikke å ta Rybaks seier på forskudd.

- Det er dårlig karma, hevder programlederen.

Men Sundnes tror også at Norge får vist seg frem for tiden i Moskva.

- Vi viser dem jo en smak av Norge med «Fairytale».

LES OGSÅ:Tror Rybak kan bli superstjerne i Russland

- Ferdig gavepakke

Per Sundnes frykter ikke at det skal bli for kaotisk med over 40 ulike delegasjoner som gjester på 17. mai.

- Nei da, det er jo en gavepakke til hele Europa at de får ta del i feiringen vår. Dessuten er jo 17. mai der allerede. Vi trenger ikke å jobbe noe ekstra med det.

PS! Jostein Pedersen dekker lørdagens finale for VG Nett.

I FJOR: Mira Craig og Maria Haukaas Storeng feiret 17. mai i Beograd i 2008. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder