POP-KOMET: Amerikanske Katy Perry står bak hitlåten «I Kissed A Girl». Foto: AP

Skolejenter kysset til Katy Perry-låt - ble suspendert

(VG Nett) Tre cheerleader-jenter i Texas gjorde som Katy Perry i låten «I Kissed A Girl». Det fikk konsekvenser.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Katy Perry | WITNESS. THE ALBUM. THE TOURCheerleading

Sprellet til de tre cheerleaderne vekker nå oppsikt langt utover USAs grenser. Selv om den amerikanske popstjernen og prestedatteren Katy Perry har toppet listene verden over med låten «I Kissed A Girl», betyr ikke det at fansen får lov til å kopiere henne. I hvert fall ikke ungdomsskoleelevene ved skolen i Blacklick.

Fikk nekt

Cheerleader-trioen som denne uken kysset hverandre under en oppvisning sammen med flere cheerleadere før en fotballkamp på skolen, provoserte skoleledelsen så voldsomt at de nå nektes å opptre på de kommende kampene.

Både foreldre og medelever mener ifølge avisen The Sun at suspensjonen er en for streng reaksjon. De andre i cheerleader-troppen støtter også opp om kysserne og nekter å opptre uten sine suspenderte kolleger.

Angrer på låtvalg

- Vi ville bare ha litt uskyldig moro, sier Jordan Downey, en av de suspenderte jentene.

- Hadde vi visst at dette ville skje, hadde vi valgt en annen låt, legger ungjenta til.

«I Kissed A Girl» ligger denne uken på andreplass på VG-lista.

Flere protester

«I kissed a girl and I liked it. The taste of her cherry chapstick», synger Katie Perry i hitlåten som også hennes egne foreldre angivelig misliker.

- Den er skammelig og kvalmende. Vi ber hver gang vi hører den på radio, skal Katies sterkt religiøse foreldre ha uttalt.

Nylig valgte også en prest i Ohio å advare sin menighet mot låten. Kirken forandret låtteksten til «I kissed a girl and I liked it/ Then I went to hell».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder