- Quart skal bli større enn noen gang

KJØPTE LITT AV QUART: Finansmannen Arild Buli (til venstre) hilste på daglig leder i Hovefestivalen Geir Lundstøl og Stein Erik Ås dagen før befaringen i Quart-boet på Odderøya i dag. I dag kjøpte Buli Quart-restene. Foto: Petter Emil Wikøren

Investorer kjøpte Quart-restene

(VG Nett) En lokal investorgruppe med Arild Buli i spissen satser på ny Quart-festival til neste år under samme navn.

Artikkelen er over 11 år gammel

quart.no

Boet etter Quart dreide seg om selve merkenavnet Quart, festivalutstyr og data- og kontorutstyr, opplyser bostyrer Øystein E. Krabberød til VG Nett.

Vinneren av budrunden, som bestod av seks-sju potensielle kjøpere, ble offentliggjort på en pressekonferanse i Kristiansand i ettermiddag.

Les alle nyheter om Quart-konkursen her!

- Vi stod igjen med en interessegruppe, representert av Buli på pressekonferansen, som vi fikk en avtale med. De hadde det høyeste budet på samlede aktiva.

- Vi har også fått til en spesialavtale med denne gruppen. De ønsker å få til noen konserter i Kristiansand i sommer. Vi har gitt de noen dager på å kartlegge om det er mulig, og hvis de får det til vil summen boet får bli noe høyere. Ingen andre hadde det elementet, og derfor gikk vi for den løsningen, forteller Krabberød til VG Nett.

- Større enn noen gang

Den lokale investoren Arild Buli gikk offensivt ut på pressekonferansen og lovet at Quart ville komme tilbake for fullt i fremtiden.

- Byen og næringslivet får nå en sjanse til for å se om de vil ha festivalen. Jeg mener Quart fremdeles er noe å ta vare på, selv om den har vært sidekjørt de siste årene, sa Buli, ifølge Fædrelandsvennen.

- Quart skal bli større enn noen gang, lovet investoren.

Les: Quart-budrunden er igang

Ukjent sum

SOLGT: Bostyrer Øystein E. Krabberød forteller at det har vært en komplisert budrunde om Quart-restene. Foto: Petter Emil Wikøren

Bostyrer Øystein E. Krabberød kunne godt sett at salgssummen var høyere.

- Det kunne vært bedre, sier han.

Det er foreløpig ukjent hvor mye Quart-restene ble solgt for.

Krabberød sier til VG Nett at det har vært en komplisert prosess de siste dagene.

- Det har vært en ganske presset situasjon, der noen ønsket en avklaring allerede i går, noe jeg ikke ønsket. Vi har fått noen bud på enkeltelementer og noen bud på alt sammen samlet. Det har vært mest interesse for varemerket Quart og logoen. Etter hvert viste også budgivningen at det lå mest verdi i merkenavn, logo etc, opplyser han.

Vært inne før

Arild Buli har vært tilknyttet Quarten før. Sammen med Trygve Eftestøl var han fra 1997 til 2003 garantist for festivalen. De to ble ifølge Fædrelandsvennen presset ut i 2003.

Etterpå fulgte det mye bråk, og de to rettet millionkrav mot hverandre, før de til slutt ble enige om et forlik.

Les også: Quart-artister booket til ny Oslo-festival

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder