TETT PÅ NETT: Bjørn Eidsvåg (54) svarer aldri på fanbrev, men han syntes det var hyggelig å møte fansen Tett på nett på VG Nett. Foto: CATHERINE GONSHOLT IGHANIAN (kinoplakaten innfelt)

Bjørn Eidsvåg: - Kjærligheten er både vakker og vanskelig

(VG Nett) Bjørn Eidsvåg (54) synger om sår kjærlighet på sin nye plate. Og alt er i jeg-form.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Featured Content on Myspace

Bjørn Eidsvåg sier at han på sitt nye album «Pust» hyller livets gode krefter. Men plata byr også på kjærlighetssanger av det dype, såre og kompliserte slaget, ikke minst «Blikket Ditt» og «For Seint».

- Disse låtene kan nesten tolkes som utroskapsbetroelser. Er det slitsomt å føle at lytterne kanskje identifiserer alle låttekstene med deg og tenker at de er selvbiografiske, siden du har skrevet alle låtene selv?

- Nei, jeg synes ikke det er slitsomt. Hvis lytterne blir mer opptatt av hvordan jeg har det, så har jeg bommet. Men hvis de tenker at «Er det sånn Bjørn har det», for deretter å tenke over hvordan de selv har det, så er det helt greit, forklarer Bjørn til VG Nett.

Gift i 34 år

- Jeg har vært gift i 34 år med samme kvinne. Men kjærligheten er vakker og vanskelig, sier Bjørn og legger til at han synger i jeg-form, fordi det er et fortellergrep. Han vil at folk skal tenke selv.

- Egentlig var det ganske godt sagt... Kjærligheten er både vakker og vanskelig, gjentar Bjørn ettertenksomt for seg selv.

Svarer aldri på fanbrev

Bjørn svarer aldri på brev fra fans.

- Jeg vil at folk skal møte sangene mine, ikke meg, forklarer den plateaktuelle popveteranen som likevel velger å svarer fansen Tett på nett på VG Nett.

LES SPØRSMÅL OG SVAR

- Det er ikke så ofte jeg gjør sånt som dette. Men det er hyggelig. De spør om mye rart, innrømmer Bjørn som på langt nær rekker å svare på alle spørsmål før han må haste videre.

Albumet «Pust» havnet i platehyllene mandag. Med den er trilogien - som fra før av består av «Tålt» og «Nåde» - fullført.

Største slager

Et av spørsmålene Bjørn fikk under nettmøtet var hvilken låt han betrakter som sin største slager gjennom tidene.

- Den største slageren er nok «Mysteriet Deg», hvis jeg skal tenke på antall VG-liste-plasseringer. Men den største sangen er utvilsomt «Eg Ser», mener Bjørn som med «Pust» gitt ut sitt 22. album.

Sjekk Bjørns historikk på VG-lista

Ingen duett

- Denne gangen har du ikke med deg noen kvinnelig duettpartner?

- Nei, jeg kan jo ikke ha det hver gang. Jeg ønsker ikke å bli kjent som han som synger duetter med flotte damer, smiler Bjørn og roser både Lisa Nilsson og Elvira Nikolaisen for at de har vært med å gjøre «Mysteriet Deg» og «Floden» til de låtene de har blitt.

- Jeg hadde ikke klart det alene, sier han til VG Nett.

Plateinnspillingen fant sted på en låve i Ny-Hellesund utenfor Kristiansand. Hele innspillingen er dokumentert i små TV-snutter på YouTube. Les mer om Bjørn-TV her.

Neste onsdag starte Bjørn turneen i Bergen. Han har over 40 konserter på programmet fram mot jul.

Les flere underholdningsnyheter på Rampelys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder