Idol-stjerne: - Guttekysset var spontant

(VG Nett)Amerikanske Adam Lambert sjokkerte amerikanske TV-seere med sin opptreden på American Music Awards, men mener reaksjonene er dobbeltmoralske.

Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Årets amerikanske Idol-toer hadde på forhånd lovet en sexy opptreden, og det var absolutt det han leverte under nattens American Music Awards i Los Angeles. Lambert fremførte «For Your Entertainment» fra sitt nye album.

VGTV:Se høydepunktene fra American Music Awards her

Les også:Jennifer Lopez datt på rumpa på prisfest

For Lambert, som er åpent homofil, fikk flere puritanske amerikanere til å sette kvedskaffen i halsen da han simulerte oral-sex med en annen mann, og avsluttet showet med å kysse en av de mannlige bandkollegaene. Under den simulerte oralsexen ble TV-bildet kuttet, og da Lambert klinte til med bandkollegaen zoomet kameraene ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SJOKKERTE: Adam Lambert fikk mye oppmerksomhet etter sin opptreden på American Music Awards i fjor. Foto: AFP Foto:

VGTV:Se Jennifer Lopez falle på scenen

Lambert selv forteller til CNN at det ikke var planlagt, men noe han kom på der og da.

- Det var en innskytelse jeg fikk i det øyeblikket, og ikke planlagt. Det var spontant, sier idol-stjernen, som ikke har mye til overs for de negative reaksjonene hans sceneshow har vakt på nettsteder over hele verden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLINTE TIL: Adam Lambert holdt et forrykende show på American Music Awards Foto: AFP

- Det er dobbeltmoralsk! Kvinner har flyttet grensene i flere tiår når det gjelder seksualitet, og med en gang en mann gjør det friker alle ut. Vi er i 2009. Det er på tide å ta sjanser, være litt modigere, på tide å åpne folks øyne. Hvis det sjokkerer dem er jeg ikke for dem. Målet var ikke å irritere folk, men å promotere ytringsfrihet, sa Lambert til Rolling Stone etter opptredenen.

Se bilder fra kveldens show

Han mener det er diskriminering dersom deler av showet hans blir utelatt fra TV-sendingen.

American Music Awards var ellers Taylor Swifts store kveld. Hun stakk av med hele fem priser, blant annet for årets artist. Her danket hun ut selveste Michael Jackson.

Les også:Alt om nattens prisdryss her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder