ÅPNER OPP: Prince, her på et bilde fra 2015, var svært restriktiv med å gi fra seg kontroll på sin egen musikk. Nå kan katalogen hans snart bli å høre via Spotify, ikke bare Tidal slik det har vært de siste to årene. Foto: Matt Sayles AP

Rykteflom rundt Prince etter Spotify-reklame

Siden juli 2015 har katalogen til Prince vært eksklusiv for Jay-Zs strømmetjeneste Tidal, men nå tyder alt på at også Spotify og Apple Music får tilgang til den avdøde musikklegendens musikalske arv.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det er flere amerikanske bransjemagasiner som spekulerer rundt dette, deriblant Spin Magazine. Det er en ny Spotify-reklamekampanje - der signaturfarven til Prince, lilla, går igjen - som har satt i gang spekulasjonene.

Les også: Prince er død - slik var hans liv

Den nye Spotify-reklamen dukket først opp på ved undergrunnsstasjonen Union Square i New York i helgen.

Twitter / Account Suspended

Spotifys hjemmeside har for tiden samme lilla bakgrunnsfarve.

Med sin eksklusivitet har Prince-katalogen vært et av de fremste skattene i Tidals portefølje, ikke minst etter artistens død i april i fjor, men forholdet mellom Jay-Z og boet etter Prince har mildt sagt vært skrantende det siste året.

I november i fjor ble Tidal og Jay-Zs selskap Roc Nation saksøkt av Prince-boet for angivelige uklarheter i hvor mye av Prince-katalogen som Tidal hadde eksklusiv rett til.

Husk: Slik var nødsamtalen fra huset til Prince

Tidal benektet søksmålet og insisterte på at de hadde rettighetene til det som lå ute på strømmetjenesten.

Ifølge Billboard kan den eventuelle nye avtalen mellom Spotify og Prince-boet være klar til lansering i forbindelse med Grammy-utdelingen om to uker. Billboard har også tidligere meldt at L. Londell McMillan - rådgiver for Prince-boet - ikke kan bekrefte, men heller ikke avkrefte, at en avtale med Spotify er på trappene.

Ifølge Pitchfork skal også Apple og Amazon ha fått i stand avtaler med Prince-boet. Det har også gått sterke rykter om en spesiell hyllest til musikk-ikonet under Grammy-utdelingen, der navn som Rihanna, Bruno Mars og The Weeknd har vært nevnt blant de opptredende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder