RETTSSAK: Michael Jackson har kommet seg etter sykdommen, og vinket til fansen utenfor rettslokalet i dag. Foto: AFP

Bikkjeslagsmålet om Jackson har startet

(VG Nett) Nå har rettssaken mot Michael Jackson startet for alvor. Aktor Tom Sneddon har startet hardkjøret for å få superstjernen dømt.

  • Tone Libråten
  • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Rettssaken startet med at dommer Rodney S. Melville leste opp tiltalen, og sa at han også ville gi noen instrukser til juryen som skal avgjøre om superstjernen er skyldig i anklagene om blant annet misbruk av en 13 år gammel gutt.

SPESIAL: Alt om Michael Jackson-rettssaken

Aktor Tom Sneddon tro til ved første anledning.

- Saken mot Jackson handler om manipulering av en 13 år gammel gutt, sa Sneddon i sin åpningsprosedyre.

- Den 3. februar 2003 ble Jacksons verden "rocked". Ikke på en musikalsk måte, men på en virkelig måte, flortsatte Sneddon til juryen mandag morgen lokal tid.

3. februar 2003 var dagen da Martin Bashirs dokumentar om Jackson, «Living With Michael Jackson», ble sendt for første gang.

Det var denne dokumentarfilmen, der Jackson innrømmet at han liker å sove med barn, som var opptakten til pedofilitiltalen.

Hardkjør

Sneddon fortsatte med å påpeke at Jackson er en mann som "hadde en hang til å dele sin seng og sitt soverom med unge gutter" og som fikk den nå 15 år gamle angivelig misbrukte gutten til å kalle seg "pappa".

I åpningsprosedyren var Sneddon opptatt av å skape et bilde av 15-åringen som et offer for superstjernens handlinger.

Gutten som fikk diagnosen kreft, fikk et "siste" ønske oppfylt ved å få komme til Neverland med familien sin. Han fikk også oppfylt sitt ønske om å møte komikerne Chris Tucker og Adam Sandler. Det skjedde før Jackson kom inn i bildet.

- I løpet av det første oppholdet, trakk Jackson gutten til side og spurte han om gutten kunne spørre sine foreldre om han kunne få bo i samme soverom som Jackson, hevdet Sneddon mandag.

Ukjent vitneEt nytt og hittil ukjent vitne kan bli Michael Jacksons (46) redning i den enorme rettssaken. Ifølge ABC News skal vitnet etter planen knuse troverdigheten til den nå 15 år gamle gutten som hevder han er blitt sexmisbrukt av Jackson, noe Jackson mener er oppspinn.

Michael Jackson har erklært seg ikke skyldig på alle tiltalepunkter.

Mandag fikk verden antydninger av taktikken aktor Tom Sneddon kommer til å legge opp for å få Jackson dømt. Ingen vet ennå sikkert hvem som først vil bli kalt inn i vitneboksen, men Los Angeles Times hevder Bashir, journalisten som laget den mye omtalte Jackson-dokumentaren, blir første vitne.

Kjendisvenner

Dommer Rodney Melville har bestemt at 15-åringen må vitne for åpen rett, med Jackson til stede, og alt tyder på at dette øyeblikket vil bli det mest dramatiske under hele rettssaken. Så langt vet ingen når aktor ønsker å kalle inn gutten som vitne.

Jacksons forsvarere har varslet at de ønsker å kalle inn en rekke kjendisvitner i saken, blant dem Elisabeth Taylor , Eddie Murphy og Stevie Wonder.

- En titt inn i Jacksons verden vil avsløre at det ikke er en Peter Pan-eksistens, men i stedet en verden fylt med seksuele blader og hyppige samtaler med guttene om onanering, noe sangeren mener er naturlig, sa Sneddon.

Mer om

  1. Michael Jackson

Flere artikler

  1. Hogger løs på Jacksons troverdighet

  2. Juryen møtes igjen mandag: Jackson-dommen sendes direkte

  3. Ikke skyldig i barnemisbruk

  4. Edward Moss gjenskaper tidenes kjendisrettssak: Han skal spille Michael Jackson i et halvt år

  5. Michael Jackson i TV-tale: - Anklagene er avskyelige og usanne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder