USKYLDIG?: Premieren på en filmdokumentar om R. Kellys angivelig mørke sider ble stanset mandag kveld. Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN

Våpentrussel stanset R. Kelly-premiere

Publikum måtte evakuere kinosalen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det melder Buzzfeed.com.

Det var under premieren på dokumentaren «Surviving R. Kelly» i NeueHouse Madison Square i New York at trusselen ble ringt inn fra en anonym person i Chicago.

Dermed ble lysene i salen slått på etter under en time av dokumentaren, og publikum ble bedt om å forlate lokalet av sikkerhetsmessige årsaker.

les også

TMZ: R. Kellys manager etterlyst for drapstrusler

«Surviving R. Kelly» er en dokumentar som tar for seg livet og karrieren til den populære sangeren, med hovedvekt på de mange beskyldningene om seksuell trakassering, tvang og for å ha ledet en sex-kult.

les også

R. Kelly – stjernen som falt fra R & B-himmelen

Allerede i 2002 ble R. Kelly etterforsket av politiet da det dukket opp en video som skal ha vært R. Kelly sammen med en 14 år gammel jente. Artisten ble frikjent på 14 punkter først i 2008.

les også

To nye voldtektsanklager mot R. Kelly

Flere kvinner har i ettertid anklaget R. Kelly for seksuelt misbruk, og mange av disse var til stede i kinosalen under premieren, som egentlig var en prøvevisning for de tre episodene som selskapet Lifetime har planlagt å sende rett på nyåret.

Beskyldningene mot R. Kelly fikk nytt liv etter #metoo-kampanjen i fjor. Grunnleggeren av kampanjen, Tarana Burke, var også i salen.

– Det som skjedde i kveld var fryktelig, spesielt for kvinnene som modig har delt sine historier, sa Burke etterpå.

SINNA: Her er tre sentrale kvinner samlet før prøvevisningen av «Surviving R. Kelly» – før våpentrusselen ble ringt inn. Fra høyre Tamara Burke, Brie Miranda Bryant – en av filmens produsenter – og Gretchen Carlson. Foto: Chance Yeh / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Til stede var også andre ofre for seksuell trakassering, deriblant den kjente tv-personligheten Gretchen Carlson fra Fox News som i 2016 saksøkte selskapets styreformann Roger Ailes, en sak som endte i forlik.

les også

Nye sexbeskyldninger mot R. Kelly

R. Kelly er for tiden også midtpunkt i en annen kampanje, MuteRKelly, som går ut på å fjerne all musikk av R. Kelly på strømmetjenester som Spotify. Det har kampanjen ennå ikke klart å gjøre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder