AVVISER ANKLAGER: Her er R. Kelly på scenen i Los Angeles i 2013. Foto: AP

Fjerner R. Kelly fra Spotify-lister

Spotify fjerner alle R. Kellys låter fra sine spillelister og brukeranbefalinger, og viser til musikktjenestens nye retningslinjer om artisters oppførsel.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er første gang Spotify tar i bruk retningslinjene, som sier at en artists oppførsel kan resultere i at selskapet endrer hvordan artisten promoteres i strømmetjenesten.

51 år gamle R. Kelly, som egentlig heter Robert Sylvester Kelly, anklages for å ha begått grove seksuelle overgrep mot unge kvinner og jenter over flere tiår. Men han er aldri blitt dømt, og selv har han avvist anklagene.

Senest forrige helg kom det to nye voldtektsanklager mot artisten.

les også

R. Kellys flørt med 30 år yngre kvinne satte fyr på sosiale medier

I slutten av april krevde Time's Up-bevegelsen, som startet i kjølvannet av en flom av overgrepsanklager i underholdningsindustrien, at alle anklager mot R. Kelly etterforskes skikkelig. Samtidig ba de musikkindustriens tungvektere om å kutte forbindelsene til artisten.

les også

Nye sexbeskyldninger mot R. Kelly

R. Kelly har på verdensbasis solgt mer enn 40 millioner album og vunnet tre Grammy-priser. Musikken hans vil fortsatt være tilgjengelig på Spotify. Kelly hadde torsdag kveld ikke kommentert Spotifys beslutning.

Spotifys nye retningslinjer omhandler «hatefullt innhold og hatefull oppførsel». Sistnevnte defineres som oppførsel som er spesielt skadelig, slik som vold mot barn og seksuell vold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder