Ny teknologi med tankevekkende effekt

NO PHONES, PLEASE!: Supergruppen Prophets Of Rage vil ikke at du skal dele opplevelsene dine med venner som ikke var på konserten; istedet saboterer de smarttelefonen din så den ikke virker. Dette skjedde under stjernenes konsert på Whisky a Go Go i West Hollywood den 31. mai. Foto: Kevin Winter Afp

Nå kan idolet ditt låse telefonen under konserten

Putt smarttelefonen din i en pose før du går inn i konsertlokalet, og vips så låser den seg slik at du ikke kan bruke den under konserten.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fire år gammel

Jo, det er faktisk sant, og det har skjedd. Og det kommer garantert til å skje igjen. Ny teknologi gjør at artister og konsertarrangører kan avkreve deg mobiltelefonen din ved inngangen og putte den i en spesiell pose som gjør at den låser seg, slik at du ikke får brukt den under konserten.

Nettstedet 730.no, som omtalte saken tirsdag formiddag, kalte posen rett ut for en «drittdings».

LES OGSÅ: Kate Bush: – Ikke film konsertene mine!

Altså, kjære konsertgjengere; om den nye supergruppen Prophets Of Rage kommer til Oslo Spektrum, vil du bli nektet å ta snap-bilder, små videosnutter og live-bilder som du umiddelbart og entusiastisk kan dele med venner på sosiale medier. Ødelegger ikke det noe av gleden ved å være på en konsert?

Eller sagt med kritikerne; slik vil store artister ødelegge noe som er grunnleggende for hele den moderne fan-kulturen, nemlig deling av øyeblikksopplevelser.

Teknologien heter Yondr og har som formål å «opprettholde autentisitet, privatliv og eksklusivitet», som det står på hjemmesiden deres. Rent praktisk vil mobilen din legges i en spesiell pose som gjør at den låser seg og blir ubrukelig til å ta bilder, med mindre du går til en Yondr-fri sone - langt unna det som skjer på scenen, selvfølgelig - for å få den låst opp igjen.

HUSKER DU?: Da Øyafestivalen oppfordret publikum til å ta egne bilder

Ett av slagordene deres er «Be here now» som forklares med at det er om å gjøre og nyte øyeblikket uten å bli forstyrret av digitale duppeditter.

Prophets Of Rage - med medlemmer fra Rage Against The Machine, Cypress Hill og Public Enemy - benyttet seg av Yonder under sin konsert i West Hollywood den siste dagen i mai, mens komikeren Dave Chappelle benyttet den samme teknologien til å stilne publikum under 13 show i Chicago nylig.

Med tanke på at mange store artister i mange år allerede har nedlagt strengere og strengere restriksjoner, spesielt på fotografering, under sine konserter, skal det lite fantasi til for å tenke seg at dette vil bre om seg i tiden fremover.

Men som NMEs blogger Leonie Cooper sier:

«La oss ikke glemme at uten publikum, ville det ikke konserten engang ha funnet sted. Dersom de som faktisk har betalt penger for å se konserten har lyst til å verdsette den ved å ta noen bilder, så la dem gjøre det!».

Les også

Mer om

  1. Konsert

Flere artikler

  1. Nå kan idolet ditt låse telefonen under konserten

  2. Rihanna vil ikke at publikum skal fange pokemons på konsertene hennes

  3. I kveld blir a-ha virtuelle reality-helter

  4. Rihanna vil ikke at publikum skal fange pokemons på konsertene hennes

  5. Fotoforbud på Kendrick Lamar-konsert - send oss dine beste bilder!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder