VISER MEDFØLELSE: Artisten Aurora Aksnes uttryker sin sorg over Christina Grimmies bortgang på Twitter lørdag. Foto: Andrew Burton VG

Stjernene sørger over drapet på amerikansk «The Voice»-sanger

Flere artister og fans uttrykker sorg over drapet på den amerikanske sangeren Christina Grimmie (22) på sosiale medier.

  • Siri Marie Seim Sønstelie
  • Irene Rønold
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

DREPT: Artisten Christina Grimmie ble drept etter å ha holdt en konsert i Orlando. Nå strømmer kondolansene fra fans og andre artister inn på sosiale medier. Foto: Kevork Djansezian Reuters

Etter at nyheten om at den amerikanske sangeren Christina Grimmie var skutt og drept mens hun skrev autografer etter en konsert i Orlando, har kondolansene strømmet inn på sosiale medier.

Lørdag kveld identifiserer politiet i Orlando gjerningsmannen som 27 år gamle Kevin James Loibl, melder nyhetsbyrået AP.

Loibl er fra St. Petersburg i Florida.

Preget av hendelsen

Den tragiske hendelsen har gått inn på mange, og flere artister har uttrykt sin sorg over artistens bortgang.

Også i Norge har artister latt seg bevege – deriblant Aurora og Astrid S.

Det er tydelig at drapet på den amerikanske artisten har gått inn på Aurora, som denne våren har vært på turné i USA hvor hun blant annet har beøskt et av verdens største talkshow.

Hun uttrykker sin medfølelse på Twitter slik:

Drapet har også preget Astrid S, som også har brukt twitter til å utrykke sine tanker om det hun beskriver som en tragedie.

Kondolanser til familien

Gjennom sin offisielle twitter-konto viser den amerikanske talentkonkurransen «The Voice» sin sorg. Grimmie var deltaker i konkurransen i 2014.

De beskriver Grimmie som et kjærkomment medlem og sender sin kondolanse til sangerens familie.

Christina Aguilera, som har vært både dommer og mentor i sangkonkurransen, er en av flere kjente artister som viser sin medfølelse. Hun beskriver sin navnsøster Christina som et fantastisk medlem av "The Voice"-familien og en ekte "fighter".

Artistene Demi Levato og Ashley Tisdale sørger også over artisten Christina Grimmie sin bortgang.

#RIPChristina 😰😢 my thoughts and prayers are with her loved ones..

Drapsmannen kom fra en annen by

Ifølge politiet i Orlando var det 27 år gamle Kevin James Loibl som skjøt og drepte Christina Grimmie. Foto: Olande Police / AP Ap

Ifølge BBC meldte politiet i Florida lørdag at Loibl skal ha reist fra en annen by til Orlando for å konfrontere Grimmie.

Politisjef John Mina sier at den mistenkte mannen «reiste fra Orlando for å gjennomføre sin handling», men ingenting tyder på at han kjente Grimmie fra før.

Loibl skal ifølge Mina ha skutt seg selv under en konfrontasjon med sangerens bror etter å ha skutt artisten. Han skal ha hatt to håndvåpen og en kniv med seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder