STABILT EKTEPAR: Celine Dion møtte René Angelil da hun var 12 år gammel. De to har vært gift siden 1994, og inntil i fjor fungerte Angelil som manageren hennes. Paret har tre barn sammen, en 14 år gammel gutt og tvillinger på fire år. Her er Dion og Angelil avbildet for drøye to år siden, før sistnevntes kreftsykdom blusset opp igjen. Foto:Jacques Boissinot,Ap

Celine Dion om sin kreftsyke ektemann: – Han vil dø i armene mine

Céline Dion (47) er snart klar for comeback – men egentlig synes hun det er vanskelig å prioritere konserter akkurat nå.

  • Line Orfjell

Artikkelen er over fire år gammel

For noen år tilbake undertegnet Céline Dion en ny avtale med Caesars Palace i Las Vegas, og artisten skal snart gjennomføre en ny runde med konserter. Dette er ikke bare lystbetont, forteller hun til USA Today. Mannen hennes, René Angelil (73), kjemper fremdeles mot strupekreften.

– Først ville jeg ikke være her, for jeg trenger det ikke. Ikke misforstå, jeg elsker å holde konserter, men jeg har andre prioriteringer nå, sier hun.
Les også: Céline Dion slet med fødselsdepresjon

Har snakket om begravelsen

Imidlertid var det ektemannen som overbeviste henne om å gjennomføre de planlagte showene. Legene kan ikke svare på hvor lang tid Angelil har igjen å leve, forteller artisten. Hun ektemannen har snakket om hvordan en eventuell begravelse skal utføres.
– «Jeg vil dø i armene dine», sier René – og jeg svarer at jeg skal være der for ham, sier artisten.
Dion holder sin første Caesars Palace-konsert førstkommende torsdag, og da har ektemannen lyst til å sitte blant publikum. Eventuelt vil han få med seg konserten hjemmefra, forteller Dion.
– Han blir sprø av å ikke kunne være her sammen med meg når jeg jobber – men han vil at jeg skal gjennomføre konsertene og gjøre intervjuer, sier hun.
Så du denne? «Beverly Hills»-stjerne har fått kreft

En kamp i flere år

I utgangspunktet fikk Angelil kreftdiagnosen allerede på slutten av 1990-tallet, og fikk tilbakefall i 2013. For snart to år siden ble han operert for en svulst i halsen, hvor legene blant annet fjernet deler av tungen hans. I fjor besluttet Dion å utsette en rekke konserter, nettopp som følge av ektemannens sykdom. Tidligere i år fortalte hun at Angelil har store problemer med å spise.
– Han kan ikke bruke munnen. Han kan ikke spise. Jeg må mate ham. Han har en ernæringssonde, og jeg må gi ham mat tre ganger om dagen. Jeg er alene om dette. Så jeg mater både ektemannen min og barna mine, sa en gråtkvalt Dion under et større intervju.
Les også: Samantha Fox knust over samboerens bortgang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder