GJEV FANSKARE: Coldplay er en av mange fans a-ha har. Her er de på en pressekonferanse på den norske ambassaden i Berlin der de bekreftet gjenforeningen. Foto:Andrea Gjestvang,VG

a-ha hylles av Coldplay

30 år etter at albumet «Hunting High and Low» ble sluppet, hylles det norske bandet på Twitter.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det har lenge vært kjent at Coldplay-vokalist Chris Martin har vært a-ha-fan.

– Jeg var i Amsterdam her om dagen, og satte på «Hunting High and Low». Jeg husket der og da hvor mye jeg elsket denne plata. Det er bare helt utrolig låtskrivning, sa Martin i et intervju med den engelske avisen the Sun i 2005.

Nå hyller bandet a-ha på Twitter.Martin har aldri lagt skjul på at de har hentet mye av sin inspirasjon fra a-ha.

Martin har tidligere vært gift med skuespiller Gwyneth Paltrow. Paret gikk hver til sitt i mars i fjor etter å ha vært gift i ti år. Nå spekulerer amerikanske medier i om Martin dater den 13 år yngre skuespilleren Jennifer Lawrence.

Gjenforenes

a-ha bekreftet i mars i år at bandet skulle gjenforenes. Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen har skrevet under en samarbeidsavtale som forplikter de tre 80-tallsheltene til gjenforening for en periode på to år.

Det norske bandets gjenforeningskonsert i Rio, som avholdes i september, er allerede solgt ut. a-ha-manager Harald Wiik bekreftet overfor VG i april at konsertdagen a-ha skal spille solgte ut på en dag.

a-ha skal holde 15 konserter til neste år – 13 i Tyskland, i tillegg til en i Zürich og en i Wien. Foreløpig er det ikke annonsert noen konserter i Norge.

– Vi har ingen planer om konsert i Norge. Vi har gjort så å si alt vi kan gjøre der, fra stort til smått. Men Norge er hjemlandet vårt, så det er noe vi tenker på, svarte Furuholmen på spørsmål om turné i Norge på pressekonferansen om gjenforeningen i Berlin.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder