GJEV FANSKARE: Coldplay er en av mange fans a-ha har. Her er de på en pressekonferanse på den norske ambassaden i Berlin der de bekreftet gjenforeningen. Foto:Andrea Gjestvang,VG

a-ha hylles av Coldplay

30 år etter at albumet «Hunting High and Low» ble sluppet, hylles det norske bandet på Twitter.

  • Angelica Hagen

Det har lenge vært kjent at Coldplay-vokalist Chris Martin har vært a-ha-fan.

– Jeg var i Amsterdam her om dagen, og satte på «Hunting High and Low». Jeg husket der og da hvor mye jeg elsket denne plata. Det er bare helt utrolig låtskrivning, sa Martin i et intervju med den engelske avisen the Sun i 2005.

Nå hyller bandet a-ha på Twitter.Martin har aldri lagt skjul på at de har hentet mye av sin inspirasjon fra a-ha.

Martin har tidligere vært gift med skuespiller Gwyneth Paltrow. Paret gikk hver til sitt i mars i fjor etter å ha vært gift i ti år. Nå spekulerer amerikanske medier i om Martin dater den 13 år yngre skuespilleren Jennifer Lawrence.

Gjenforenes

a-ha bekreftet i mars i år at bandet skulle gjenforenes. Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen har skrevet under en samarbeidsavtale som forplikter de tre 80-tallsheltene til gjenforening for en periode på to år.

Det norske bandets gjenforeningskonsert i Rio, som avholdes i september, er allerede solgt ut. a-ha-manager Harald Wiik bekreftet overfor VG i april at konsertdagen a-ha skal spille solgte ut på en dag.

a-ha skal holde 15 konserter til neste år – 13 i Tyskland, i tillegg til en i Zürich og en i Wien. Foreløpig er det ikke annonsert noen konserter i Norge.

– Vi har ingen planer om konsert i Norge. Vi har gjort så å si alt vi kan gjøre der, fra stort til smått. Men Norge er hjemlandet vårt, så det er noe vi tenker på, svarte Furuholmen på spørsmål om turné i Norge på pressekonferansen om gjenforeningen i Berlin.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder