GÅR SOLO: 22 år gamle Zayn Malik var medlem av det britiske boybandet One Direction i fem år, før han tok sin hatt og gikk i mars i år. Onsdag kveld offentliggjorde Malik at han satser på en solokarriere, og at platekontrakten er sikret. Foto:Charles Sykes,Ap

One Direction-Zayn satser på solokarriere

Sangeren knuste hjertet til mange fans da han forlot det populære boybandet. Nå har Zayn Malik fått platekontrakt - alene.

  • Sofie Braseth
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Jeg forklarte vel aldri hvorfor jeg sluttet, det var for dette øyeblikket til å bli gitt muligheten til å vise dere hvem jeg egentlig er! #realmusic #RCA !!» skrev 22-åringen på Twitter onsdag kveld.

Slik bekrefter Malik at han har signert platekontrakt med det amerikanske plateselskapet RCA Records, et av de underordnede selskapene til Sony BMG. Dermed er briten i selskap med artister som Alicia Keys, Britney Spears, Miley Cyrus og norske Kygo.

Les mer: Hawking går «håp» til One Direction-fans

Siden Malik forlot One Direction i mars har det vært spekulasjoner rundt hva den populære sangeren skal bruke tiden sin på. I tillegg til at han angivelig går til filmen, har ryktene om en solokarriere svirret.

Nå viser det seg at sistnevnte stemmer.

– Ikke meg

Da 22-åringen forlot One Direction i mars uttalte Malik at han var lei seg for at han hadde skuffet 1D-fansen.

Les mer: One Direction avkrefter at de skal ta pause

– Jeg føler jeg har skuffet fansen, men jeg kan ikke gjøre dette lenger, sa Malik den gang, ifølge CNN.

– Det er ikke det at jeg har vendt dem ryggen, men jeg kunne ikke fortsette lenger. Det er ikke meg.

Nå ser det imidlertid ut til at Malik er klar til å vise verden hvem han er som artist. I tillegg til å dele bildet der han signerer en kontrakt i lokalene til RCA Records, publiserte nemlig 22-åringen en Twitter-melding med teksten #REALME onsdag kveld.

GAMLEDAGER: Zayn Malik (nummer to fra høyre) oppnådde enorm suksess som medlem av One Direction, sammen med (fra venstre) Niall Horan, Harry Styles, Liam Payne og Louis Tomlinson. Her under American Music Awards i 2014. Foto:Mario Anzuoni,Reuters

Gratulasjoner

Simon Cowell er mannen som ga One Direction platekontrakt etter deres deltagelse i britiske X Factor i 2010. Han gratulerer Malik med sine nye samarbeidspartnere via Twitter, der han skriver følgende:

«Vi har jobbet med dette en stund, og jeg er glad for å kunne gratulere Zayn Malik med signeringen med RCA Records. Jeg tror de er det perfekte plateselskapet for Zayn Maliks solokarriere, og er jeg er sikker på at det kommer til å bli spesielt uansett hva de slipper sammen.»

TROFASTE FANS: One Direction har en solid fanskare over hele verden. Her fra bandets konsert på Ullevaal Stadion i Oslo i juni - tre måneder etter at Malik forlot bandet. Foto:Robert S. Eik,VG

Fansens reaksjoner har heller ikke latt vente på seg. Bildet av Malik som signerer platekontrakten har fått 190.000 retweets og 240.000 favorittmarkeringer.

I tillegg florerer Twitter av lykkeønskninger, skriftlige jubelbrøl og kjærlighetserklæringer til den unge artisten.

«Falsk» musikk?

Men selv om det å få platekontrakt i utgangspunktet er en gladnyhet, er det enkelte som har reagert på at Malik knytter signeringen opp mot emneknaggene #REALME («den virkelige meg») og #realmusic («ekte musikk»). Enkelte har spurt om dette betyr at Malik har laget «falsk» musikk i de fem årene han var medlem av One Direction.

Malik har ikke selv kommentert kritikken, men retweetet følgende melding fra Twitter-brukeren «zaynhealy», med adresse til kritikerne:

«Dere er dumme. Ekte musikk betyr ekte for ham. Ekte fordi han har skrevet og spilt det inn utelukkende basert på hva han liker.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder