«HER ER JEG»: I sin nye singel syner Ina Wroldsen om å tørre å følge drømmene sine, og å være seg selv. Foto:Trond Solberg,VG

Wroldsen står på egne
bein – gir ut singel

Med Ask Embla sto Ina Wroldsen (30) bak en av Norges mest populære låter i fjor. Nå er duoen historie, og Ina går solo på nytt.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Det var rundt juletider at jeg fant ut at jeg hadde lyst til å prøve skikkelig, én gang til, sier hun til VG.

I flere år har Wroldsen hatt en solid karriere som låtskriver, og hun har skrevet låter for blant andre One Direction, Britney Spears og Shakira. Inntil nylig var hun en del av duoen Ask Embla, som hun startet sammen med islendingen Arnthor Birgisson. Duoen slapp i i fjor sangen «Fathers Eyes» som ble liggende på VG-lista Topp 20 i 21 uker.

– Ask Embla kom som en liten overraskelse på oss begge to, for det var egentlig et koseprosjekt. Ingen av oss så for oss at det skulle bli så godt mottatt, så det var jo en super overraskelse. Men jeg tror vi hadde ulike forventninger om hvordan det skulle bli. Jeg synes det beste at liveopptredener, mens Arnthor alltid var litt mer på sidelinjen når det gjaldt å opptre. Det skjedde naturlig at jeg tok over den delen, og etter hvert skled vi fra hverandre.

PÅ BESØK: Wroldsen er oppvokst i Sandefjord men har de siste fem årene bodd i London. Én dag vil hun imidlertid ta med mannen Mark og sønnen William og flytte hjem til Norge. Foto:Trond Solberg,VG

Ask Embla er nå historie, og Wroldsen satser nå på egen solokarriere. «Aliens (her er jeg)» ble sluppet mandag, og det er en personlig låt, basert på egne erfaringer, og den handler om det å ta sats og hoppe i det. Om å tørre å følge drømmene sine.

– Det viktigste med «Aliens» er budskapet i den. Jeg tror mange sitter med en følelse av at de har lyst til å gjøre noe, men at føler at de ikke ser ut som de skal, eller oppfører seg slik de skal – den konstante usikkerheten. Budskapet her er at hvis du vil fly, så fly! Jeg har lyst til å fly, ler hun til VG.

Låten er skrevet i samarbeid med, og produsert av, den britiske låtskriveren og produsenten Steve Mac, som har jobbet med artister som Kelly Clarkson, James Blunt og Charlie XCX.

– Han har jobbet med de fleste, og så sa han en dag «Skal vi gjøre noe for deg?». Oh Jesus, tenkte jeg da, ler hun før hun legger til:

– Men jeg synes at resultatet ble veldig bra.

Låten «Aliens (her er jeg)» er nå ute, men Wroldsen venter med å slippe nytt materiale.

– Nå skal jeg la denne låten leve sitt eget liv, og så får vi se hva som kommer. Jeg har noen singler klare, men kanskje opplever jeg noe i kjølvannet av låten som jeg velger å skrive om, og som er enda bedre enn det jeg har.

Wroldsen flyttet til London for fem år siden, og har nettopp kjøpt et hus med mannen Mark, og deres fem år gamle sønn William. Hun trives i den britiske hovedstaden, men innrømmer at hun en gang i fremtiden vil flytte hjem til Sandefjord.

Jeg har begynt å savne Norge veldig, og det hadde jeg ikke trodd. Jeg savner menneskene, den friske luften og så savner jeg hele kulturen. Jeg vil at William skal kunne sykle til skolen, men samtidig så reiser jeg så mye at det er kjipt gjort å sette min engelske mann i Sandefjord. Vi venter nok litt til, men vi har en plan om at vi skal flytte hjem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder