NORGESVENN: Tre år etter at Rihanna sto på scenen i Telenor Arena kommer hun tilbake. Foto: Trond Solberg , VG

Rihanna og The Weeknd til Norge

Superstjernen Rihanna (27) tar med seg stjerneskuddet The Weeknd til Telenor Arena neste år.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Når «FourFiveSeconds»-sangeren går på scenen på Telenor Arena 2. juli, føyer opptredenen seg inn i lang rekke med norgesvisitter gjennom årene. Hitmaskinen har tidligere opptrådt på Nobelkonserten, og hun fremførte også en sang da hun gjestet «Skavlan» i 2009. I 2011 holdt hun konsert i Oslo Spektrum, og året etter spilte hun opp for både folk i hovedstaden, og på Koengen i Bergen.

Rihanna kom på banen på begynnelsen av 2000-tallet, og tok for alvor fart med debutalbumet «Music of the Sun» i 2005, som inneholdt monsterhiten «Pon de Replay». Siden har en rekke hitlåter holdt henne i toppsjiktet i musikkverden.

«Diamonds», «Princess of China», «Where Have You Been» og «S&M» er bare et fåtall av låtene som har gjort 27-åringen til en superstjerne. På syv år har hun sluppet syv album, hatt 13 nummer én plasseringer i USA og dratt i land åtte Grammy-priser. Her til lands kan hun skilte med 23 VG-listeplasseringer, hvorav fem toppnoteringer.

27-åringen har også gjort suksess som motedesigner. I fjor ble hun Pumas nye kreative leder, og i sommer ble det kjent at hun lanserte sitt eget klesmerke, «$CHOOL KIlls». Det har imidlertid ikke alltid funket like bra. I 2013 fikk hun kraftig refsfor en motelinje som ble omtalt som «uanstendig» og «skrekkelig».

MinMote: Rihanna vant rettssak mot populær gigantkjede

The Weeknd med på tur

Superstjernen er imidlertid snart ute med sitt åttende album, som huser hennes nye hiter som «American Oxygen» og «Bitch Better Have My Money» - sistnevnte med en noe brutal musikkvideo. Det er med dette albumet hun nå skal ut på verdensturneen «Anti World Tour».

– Rihanna er utvilsomt et moderne musikk-, mote- og underholdningsikon, som har solgt imponerende 57 millioner album og svimlende 210 millioner låter digitalt verden over. Med slike tall i bagasjen er hun den artisten i verden som har solgt mest digitalt noensinne, skriver konsertarrangøren Live Nation om 27-åringen i forkant av hennes kommende norgesvisitt.

Husker du? VG fulgte Rihanna på turné!

Med seg på turné har hun The Weeknd som nylig holdt en eksklusiv konsert i Oslo. Han har siden sin debut for noen år siden blitt et av verdens heteste artister med låter som «Can't Feel My Face» og «Earned It» - sistnevnte var med i den mye diskuterte filmatiseringen av «Fifty Shades of Grey»-bøkene til E.L. James. Albumet «Beauty Behind The Madness» fikk en knallsterk femmer av VGs anmelder.

HE EARNED IT: The Weeknd besøkte i oktober Norge, og Vulcan scene. Nå kommer også han tilbake. Foto: Trond Solberg , VG

Grande-eks står også på scenen

Hans tidligere turnéer «Kings Of The Fall Tour» fra 2014 og «The Madness Fall Tour» fra 2015, var begge utsolgte, og han har også hatt opptredenes på festivaler som Coachella og Lollapalooza.

Han dominerte også nominasjonene under årets People's Choice Awards.

Gisle G. Stokland er utgiver av underholdningsnettstedet 730.no. I forkant av The Weeknds første oslokonsert trakk han frem Kygo som en av årsakene til at The Weeknd har blitt en global superstjerne.

– The Weeknd har vært kul i flere år, og fikk mye oppmerksomhet for sine første «mixtapes», debutalbum og koblingen til Drake, som han spilte med i Oslo i fjor. Etter hvert ble han introdusert til mange da han gjestet Ariana Grandes hitsingel, før han ble global kjendis med den usedvanlig tøffe, nesten litt Michael Jackson-aktige poplåten «Can’t Feel My Face», sa Stokland.

Så du denne? Astrid Smeplass kritiserer VG-anmelder for sex-slakt

På scenen med Rihanna og The Weeknd vil også Big Sean være - som enda en oppvarmer. Big Sean har tidligere besøkt Stavernfestivalen, og har hitlåter hitlåter som «I Don't Fuck With You», «Blessings» og «One Man Can Change The World» i bagasjen.

Husker du? The Weeknd slipper fengsel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder