TILBAKE: Ole Alexander «Pope Dawg» Halstensgård (til venstre) og Øyvind «Vinni» Sauvik gjør comeback som Paperboys. Foto: MER Foto: ,

Vinni og Paperboys gjør comeback

I vinter vurderer Øyvind «Vinni» Sauvik unge og håpefulle artister som dommer i «Idol». Disse får snart konkurranse om oppmerksomheten når Vinni selv børster støvet av Paperboys.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Vinni bekrefter selv comeback-planene fra sin base på Bali.

– Dette tror jeg blir utrolig fett, sier Vinni til VG over telefon.

Seks år har gått siden han skilte lag med Ole Alexander «Pope Dawg» Halstensgård og gikk solo, men for et knapt år siden fikk han en telefon fra manager og med-Idoldommer Gunnar Greve om han ikke ville gå i studio og leke litt når han kom hjem til Norge.

– Min første tanke var; ikke faen! Jeg skulle jo hjem uansett, men hadde ikke vært i studio på to-tre år og ingen ambisjoner eller kunnskap om hva jeg skulle drive med, eller hvilken sjanger det skulle være, forteller Vinni.

– Så spurte Gunnar om han kunne sende meg en beat. Jeg har jo iPhone'n som jeg synger og snakker inn masse små snutter i hele tiden, så ok. Og den beaten han sendte, var både fet og moro. Så var vi igang da, sier han.

LES OGSÅ: Vinni: – Jeg har mistet en stor del av livet mitt

Da Gunnar Greve fikk høre hva Vinni hadde gjort, sa han med en gang at dette låt som Paperboys. Den oppfatningen delte også Pope Dawg.

Foto: ,

– Det har vært jævlig gøy å jobbe med Xander igjen, helt rått faktisk. Vi har ikke hatt så mye kontakt og iallfall ikke vært i studio sammen siden «The Oslo Agreement» (2009). Den skiva tok litt på. Vi brukte vel to-tre år i studio med masse folk innom, det ble en utmattende opplevelse. Nå er vi litt tilbake til 2006, med bare oss to. Det funker, det.

LES: Da Vinni slapp glasshjertet sitt i asfalten (anmeldelse av «Halve meg»)

Prosjektet har fått tittelen «Be Like Water», inspirert av et Bruce Lee-sitat som handler om å tilpasse seg. De to første låtene, «Dance» og «Carnival», kommer den 26.februar. Dagen etter gjør også Paperboys comeback på scenen, under Kreftforeningen og P4s Vinterlyd-turné som går frem til påske.

DOMMERNE: Vinni, Gunnar Greve og Sandeep Singh er tre av årets fire dommere i årets Idol. Den fjerde, Ina Wroldsen, var ikke til stede da dette bildet ble tatt. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

Ytterligere to låter blir sluppet den siste dagen i februar.

Husker du dette? Utvidet sendetiden i «Hver gang vi møtes» for Vinni

– Gunnar (Greve) kaller det en spilleliste, men selv om det meste er låtbasert i dag, er vi litt av den gamle skolen og tenker skive - en definisjon av prosjektet er ikke så nøye. Det som er viktig for oss er å finne tilbake til det mønsteret - måten å jobbe på - som vi gjorde for ti år siden, men samtidig få det til å låte som 2016, sier Vinni.

Vinterens bijobb som Idol-dommer er han ydmyk overfor.

– Det er utrolig moro å se alle disse femtenåringene som er så flinke, fulle av selvtillit og trygghet takle den heftige opplevelsen det er å stå med sju kameraer opp i trynet og ha femti sekunder på seg til å overbevise dommerne. Det er langt, langt unna der jeg selv var som femtenåring, det er helt sikkert!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder