Topper VG-lista for femte år på rad - med samme album: Ydmyk Kurt nekter for å ha vippet Sissel Kyrkjebø fra juletronen

Kurt Nilsen topper VG-lista for femte år på rad, har 37
millioner streaminger og spiller for et utsolgt Oslo Spektrum. Men han nekter for at han er en større juleartist enn Sissel Kyrkjebø.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

–Nei, nei, nei! Er du gal? Svaret er definitivt nei, men jeg synes det er gøy at folk har tatt opp platen i år igjen, sier en ydmyk Kurt Nilsen på VGs antydninger om at han har overtatt rollen som den store juleartisten i Norge etter Sissel Kyrkjebø, som i sin tid solgte 600.000 fysiske eksemplarer av «Glade jul».

Fredag går Nilsen til topps på VG-lista for femte år på rad med «Have yourself a Merry Little Christmas».

- Femte år på rad med samme plata? Det er helt rått, det har jeg aldri opplevd, jeg vet ikke om noen andre som har det heller. Det er helt vilt, sier Nilsen.

– Hadde du tenkt dét da du spilte plata?

FÅR HJELP I SPEKTRUM: Bjørn Eidsvåg er med på scenen med Kurt Nilsen i Oslo Spektrum torsdag kveld. Foto: Jan Fredrik Karlsen,

Da jeg var 20 år hadde jeg ikke tenkt til å gi ut juleplate i det hele tatt. Men, man blir eldre og softere og liker å høre koselig musikk, ikke sant? Da vi satt i gang i august den gangen for lenge sidenvar det 25 grader og ikke julestemning akkurat. Det er digg å tenke tilbake på hvor nervøs jeg var da, hvor rart og uvant det var og hvor mye jeg måtte lære meg i dette storbandopplegget. Men så har det gått fem år og nå føles det helt naturlig for meg.

– Du ser mye mot Willie Nelson ellers, men det er julesvisker du har hatt mest suksess med?

–Det er veldig rart!

Men det er ikke noe som plager deg?

– Nei da, jeg er storfornøyd! Hadde du klaget med nummer 1 fem år med samme platen? Jeg er superfornøyd, stolt og ydmyk

Torsdag kveld spiller han for et utsolgt Oslo Spektrum, for første gang alene. Han sier han har nervene under kontroll, men er svært spent på å møte nesten 10.000.

– Så lenge du ikke ser alt, så lenge lyset dimmer av og du ikke ser 10.000 på en gang går det bra. Men når du føler du ser 10.000 rett i øynene og skal si «God jul» … Jeg er ikke redd men, er det ikke det rart? Jeg pleier å være livredd for alt jeg gjør. Kanskje det er nå det skjærer seg, fleiper han.

– Gjør du noe ekstra mellom låtene for å gjøre det spesielt «julete»?

–Steike ribbe liksom? Nei da, jeg forteller litt om hvordan jeg hadde det hjemme i julen. Uten å glorifisere for mye. Julen er forskjellig for alle, folk har det vondt hjemme i julen også. Jeg hadde det heldigvis veldig bra.

– Julen betyr mye tradisjoner, nå kan det se ut som Kurt Nilsen har begynt å bli juletradisjon for mange. Hvor mange år skal du reise rundt som juleentertainer?

– Det vet jeg ikke, jeg tar et år av gangen. Men jeg har nok et ønske om at jeg kan være litt mer hjemme etter hvert også. Julen er den fineste tiden på året, ungene trenger meg. Kanskje de blir med på turné neste år?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder