TAR BRITENE MED STORM: Aurora Aksnes. Foto: PETROLEUM Foto: ,

Aurora Aksnes ute av sykehuset

Det norske stjerneskuddet føler seg bedre, går viralt i Storbritannia og får kjeft av Oasis' gamle manager.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er utvilsomt en innholdsrik periode for 19 år gamle Aurora Aksnes fra Os ved Bergen.

Men den fikk en kjedelig knekk sist søndag, som endte på Haukeland Universitetssykehus.

Fikk du med deg? Aurora Aksnes akutt syk

Onsdag kveld forteller Aksnes VG at hun nå er ute av sykehuset. Det ble søndag opplyst at hun hadde fått omgangssyke.

– Det var en liten, akutt sak, har vært innlagt på Haukeland sykehus i noen dager i tilfelle det skulle bli enda verre, sier hun.

Les også: Aurora Aksnes avlyser flere konserter

– Men det ble det heldigvis ikke! Nå er jeg hjemme igjen, og har fri i flere dager fremover. Er klar for å begynne å spille igjen neste uke. Gleder meg allerede!

Aksnes har mer å glede seg over: Som VG tidligere har omtalt, har singelen hennes nådd fjerdeplassen på britiske iTunes, og ligger an til en sjetteplass på den offisielle hitlisten som publiseres fredag.

Tar av: – Aurora Aksnes er en potensiell superstjerne

Nå er bloggerne og ivrige musikkspredere også på banen, noe som sender Aksnes høyt opp på streamingtjenesten Spotifys «viral»-liste i Storbritannia.

Der ligger Oasis-coverlåten hennes på annenplass – i skrivende stund kun slått av sangen «Allahu Akbar» med DJ Inappropriate, for øvrig også et norsk prosjekt.

(skjermdump fra Spotify) Foto: ,

I all medgangen kommer imidlertid også noe motbør.

Tidligere Oasis-manager Alan McGee har nemlig tatt bladet fra munnen, og sier til nettstedet Gigwise at Aksnes' tolkning av den 21 år gamle «Half The World Away» er «søppel».

– Jeg vet ikke hva andre synes om den, da. Jeg er glad på Noel Gallaghers vegne, for at han får sine rettighetspenger. Jeg håper de ga ham en million, men jeg synes faktisk det er søppel.

Til NRK svarer Aksnes' manager Geir Luedy:

– For meg høres det mest ut som en barnslig uttalelse fra en bitter 17-åring, som kun hører på indie og synes all listepop er ræl.

Sjekk anmeldelsen: «Nær perfekt gåsehud»

Han understreker at folk får mene hva de vil.

– Vi har alle ulike tilnærminger til det musikalske. For meg er dette en versjon som gir både nytt og godt liv til låten. Den gir hele teksten en ny og vakker dimensjon.

Tilbake på plussiden er Aksnes nå bekreftet til neste års Roskildefestival i Danmark. I en pressemelding omtaler festivalen 19-åringen som «en mester i sin sjanger».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder