FÅR LITT PEPPER: Haddy N'jie (f.v), Erik Solbekken og Nadia Hasnaoui under den første delfinalen i går kveld. Foto: SCANPIX

Svensk kritikk av GP-trioen: - Dropp tøyset

Nadia Hasnaoui (46), Haddy N'jie (31) og Erik Solbakken (27) får klar beskjed fra Sverige. Legg bort vitsingen til finalen!

  • Line Midtsjø
  • Camilla Bjørn
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Programlederne klarte seg ok, men humoren og tøysingen må de bare droppe. Det slår ikke gjennom i konseptet - og må rett og slett bare ut av manuset, sier Markus Larsson, musikkredaktør og GP-kommentator i Sveriges største avis Aftonbladet.

Han viser til spøker som da Erik Solbakken startet introduseringen av Polen med å tilsynelatende ha strikket ferdig det polske flagget. Og da Belgia skulle introduseres satte han i gang med garn og pinner i igjen, i de belgiske fargene.

At Norge har fått null poeng i GP-finalen fire ganger, ble heller ikke forbigått i stillhet.

Begrenset

Larsson tror ikke tøysingen og vitsene til de norske programlederne slår an hos europeiske TV-seere.

- Rollen som programleder er en ganske tradisjonell funksjon, som innebefatter å presentere konkurransens rammer, stemmegivning og regler. Med nivået på første delfinale er det uansett begrenset hva man kan gjøre som programleder. Deres funksjon er egentlig ganske begrenset, og man kan ikke lage gull av gråstein heller.

- Synes du det var god norgesreklame?

- Var det noe norgesreklame, da? Jeg kan ikke huske å ha sett at dere fikk presentere noe som helst. Jeg er faktisk overrasket over hvor lite dere fikk vist frem av landet deres. Man så jo nesten ingenting av Norge, sier Larsson.

Solid

Norske medieeksperter er mer positive:

- Jeg synes dette var en solid gjennomføring som ikke står tilbake for noe vi har sett fra andre land som har arrangert Grand Prix, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge.

Les også:Finland røk ut av GP-semifinalen

«Good evening Euuuurope!» Etter at 200 mennesker har jobbet døgnet rundt, og ukevis med øvelser fra scenen, kunne endelig Nadia Hasnaoui rope ut den offisielle velkomsten.

- De var sprekkeferdige av entusiasme, sier tidligere programleder på P4, nå kommunikasjonsrådgiver Svein Tore Bergestuen.

Han får støtte fra Margrethe Røed fra barne-TV og «Skal vi danse».

- Jeg blir kjempeimponert og syntes det var fantastisk. Jeg ble utrolig spent da kamera zoomet inn på de tre med Erik i midten, men syntes de leverte et forfriskende show innenfor GP-formatet, sier hun.

Kom seg

TV-produsent Geir Bie har blant annet ledet storproduksjoner som Gullruten og Spellemannsprisen og beskriver Nadia Hasnaoui som «stødig som en påle».

- De to andre virket på forhånd også veldig trygge, men jeg var spent på om de hadde funnet kjemien sammen, sier Geir Bie til VG.

- Jeg synes at når det gjelder programlederne så var det en nervøs åpning, men de kom seg i løpet av sendingen. Spesielt synes jeg Haddy klarte seg veldig, veldig bra.

Les også:- Tenker ikke på alt som kan gå galt

Derimot var ikke Bie helt fornøyd med den yngste programlederen, Erik Solbakken, som er et kjent fjes fra NRK Barne-TV.

- Han må være flinkere til å spille med jentene. Han må tenke mer på samholdet.

Erik Solbakken, Haddy N'jie og Nadia Hasnaoui kom med følgende kommentar etter programmet i går kveld:

- Good evening, Norway! Dette var fantastisk! Stemningen i salen er helt enorm, og vi gleder oss allerede til torsdag. Tror det blir vanskelig å sove i kveld etter dette - for et kick!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder