Espen Lind årets Spellemann

OVERRASKET SEG SELV: Maria Mena hadde slett ikke trodd hun skulle vinne Spellemann for årets kvinnelige artist. Foto: Scanpix

Maria hikstet seg gjennom takketalen

(VG Nett) Maria Mena var helt sikker på at Marit Larsen skulle vinne, men overrasket både seg selv og andre da hun vant den svært tøffe konkurransen om å bli årets kvinnelige artist.

Artikkelen er over 11 år gammel

Årets kvinnelige artist var kategorien som på forhånd var omtalt som den med hardest konkurranse. Maria Mena, Marit Larsen, Ane Brun og Ingrid Olava var firkløveret som kjempet om den gjeve harpen.

VGTV: HEFTIG NACHSPIEL

Her er alle Spellemann-vinnerne!

VG Nett fulgte hele showet fra Oslo Spektrum

Mange, inkludert Maria Mena, hadde Marit Larsen som favoritt, men den som ble ropt opp som vinner var 24-åringen, som ga ut sin første plate allerede i 2002. Hun var svært overrasket da hun ble ropt opp som vinner av Madcon.

- Jeg trodde ikke jeg skulle vinne. Eivind (Marias kjæreste journ.anm), jeg er så glad i deg. Og hele Norge! Og så har jeg ikke noe ekstra sminke, var det Maria Mena klarte å si da hun hikstende mottok Spellemann-prisen.

Se bildene fra Spellemann-kvelden!

Takketalen ble altså ganske amputert, men etter sendingen var ferdig holdt Maria en egen takketale for VGTV, som du kan se søndag morgen.

VGTV møtte også Maria Mena før showet. Da var hun overbevist om at hun ikke ville vinne.

VGTV: Se innslaget med Maria Mena og alle de andre stjernene på den røde løperen her!

- Du har vært nominert mange ganger, i kveld vinner du?

- Nei, jeg gjør ikke det. Men jeg er vant til å bli nominert og det er veldig hyggelig.

Noen takketale hadde hun heller ikke forberedt.

- Nei, jeg har egentlig tenkt å drikke litt mer enn jeg skal i forholdt til det å gå opp på scenen, så jeg håper jeg ikke vinner! Jeg skal bare kose meg masse!

- Hvilke forventninger har du?

MARIA MENAS FAVORITT: Marit Larsen var utropt til vinner av Maria Mena før kveldens Spellemann-show. Foto: Scanpix

Ingenting, Marit Larsen! Sa Maria Mena og signaliserte med tommelen opp for hvem hun var overbevist skulle vinne.

Les også:Marit alene på rød løper

Nakne på scenen

Årets Spellemann-show ble tidenes mest elleville, godt hjulpet av programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg. Blant høydepunktene for publikum og TV-seere i kveld var antakelig da de to kom inn kliss nakne på scenen etter at Ida Maria hadde opptrådt.

Litt senere i sendingen hadde Numme et vanvittig one-man-show da han ville vise hvordan man burde takke for en Spellemann. Han kastet seg over blant andre en forfjamset Bjørn Eidsvåg og Maria Mena ute i salen før han «angrep» journalistene på bakrommet.

Les også:a-ha er tidenes VG-liste-helter

Gjeveste trofé

Den aller gjeveste prisen er alltid årets Spellemann og i år var det tid for å hedre Espen Lind. Lind var rørt over prisen og takket mange bransjefolk, og sin kjæreste Hanneli Mustaparta for å holde ut med han 24 timer i døgnet. Men viktigst for Espen Lind var det å takke det platekjøpende norske publikum.

ÅRETS SPELLEMANN: Espen Lind ble hedret for karrieren som startet i 1995. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder