HOLDT DET GÅENDE LENGE: Phil Lesh på scenen under en veldedighetskonsert i San Francisco i 2008. Foto: Robert Galbraith , X90034

Grateful Dead-stjerne har kreft

Phil Lesh (75) må utsette konserter etter at han fikk påvist blærekreft.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bassisten er en av originalmedlemmene av det legendariske amerikanske rockebandet som ble feiret med tre gigantiske konserter i Chicago i sommer.

AVSKJEDEN: Phil Lesh på scenen under Grateful Dead-avskjeden i Chicago i sommmer. Foto: Jay Blakesberg , TT NYHETSBYRÅN

Der spilte Lesh til stor begeistring fra fans og VGs anmelder, konsertene ble millionbutikk. Konsertserien som hadde navnet «Fare Thee Well: Celebrating 50 Years of Grateful Dead» samlet 70.000 tilskuere tre dager på rad i juli.

Les om norske «Deadheads» på VG+ : Når the Dead våkner

Nå har Lesh triste nyheter å servere fansen. På hjemmesiden for sin egen restaurant i California skriver bassisten at han har blitt diagnostisert med blærekreft og at han har fått behandling på en klinikk i Scottsdale i California.

Anmeldelse av Grateful Deads «Europe '72»

Lesh skriver at svulsten som er oppdaget ikke skal være ondartet, og at det ikke er noe som tyder på at det er spredning. Lesh skriver at han er klar til å leve et vanlig liv igjen to uker etter en operasjon.

Det vil imidlertid bety at bassisten blir nødt til å avlyse to konserter med sitt eget til-og-fra band Phil Lesh & Friends 24 og 25. oktober, konserter som etter planen skulle ha med Black Crowes-vokalist Chris Robinson som gjest.

TIDLIGERE TIDER: Grateful Dead fotografert, årstall ukjent, fra venstre: Mickey Hart, Phil Lesh, Jerry Garcia, Brent Mydland, Bill Kreutzmann, og Bob Weir. Foto: Anonymous , TT NYHETSBYRÅN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder