KLAR FOR FESTIVALSOMMER: Tom Stræte Lagergren er bedre kjent under artistnavnet Matoma, og han tar med remixer av Enrique Iglesias og Imagine Dragons til Bislett Stadion. Foto:,TRULS MELBYE

Suksess-remikser til Oslo-festival

Det nærmer seg mai og Findings, og i dag ble det klart at Matoma er blant artistene som skal skape stemning på Bislett Stadion.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

23 år gamle Matoma, eller Tom Stræte Lagergren som han egentlig heter, ble raskt kjent etter remikser av låter av Marit Larsen, Truls, Enrique Iglesias og Imagine Dragons. På kort tid gikk han fra å være en som bare likte å lage musikk på fritiden, til å ha titalls millioner avspillinger på låtene sine.

Han er i disse dager nummer én på Spotifys Global Viral Hits, og i slutten av mars skal han spille på en av verdens største EDM-festivaler: Ultra Music Festival i Miami.

– Den nye sjangeren «Tropical house» har blitt populær på rekordtid. I fjor booket vi Kygo med stor suksess, og vi er derfor veldig glad for å ha sikret oss Matoma til årets Findings Festival, sier Trond Opsahl i Sky Agency, som sammen med Live Nation arrangerer festivalen.

I tillegg til Matoma er 18 år gamle Bearson fra Oslo, svenske John De Sohn og Tommy Døske klare for festivalen på Bislett i mai.

Findings Festival som ble avholdt for første gang i fjor hadde navn som Kygo, Avicii og Icona Pop på listen over artister som skulle underholde på Bislett Stadion. VGs anmelder var så begeistret etter fjorårets konsert under Findings at han trillet en sekser på terningen, og mente at «I et brutalt høyt og like fullt glassklart lydbilde bygger han opp, river ned og slynger alt til himmels, med bortimot samtlige 18.000 på Bislett med på heisaturen».

Har du lest? Åpenhjertig Avicii: Derfor har jeg sluttet å drikke(krever innlogging)

I år skal de forsøke å toppe fjorårets utsolgte festival ved å gjøre Findings til en todagersfestival, samtidig som Avicii, Axwell Λ Ingrosso, Afrojack, Jessie J, Broiler, Gabrielle, CLMD, Fehrplay, Nils Noa, Project Fresh Socks er bekreftet til årets festival.

Flere artister vil bli sluppet frem mot festivalen.

Les også

 1. Avicii til VG: Derfor har jeg sluttet å drikke

  IBIZA (VG) Svenske Tim Bergling (24) lager musikk som får folk til å danse hver helg.
 2. Avicii tilbake til Findings Festival

  I år, som i fjor, vil den 25 år gamle svenske DJ-en Avicii underholde festivalgåerne på Bislett Stadion.

Mer om

 1. Festival

Flere artikler

 1. Slik blir årets Findings Festival

 2. Avicii tilbake til Findings Festival

 3. Zara Larsson til Findings

 4. Den svenske DJ'en er klar for Norge, men: Avicii: – Føler meg som en 45-åring

 5. Avicii: – Kygo er superkul

Fra andre aviser

 1. Findings: Høstens største dansefest

  Aftenposten
 2. Röyksopp velger seg Findings

  Aftenposten
 3. Findings i trøbbel etter støykrangel – nå kan det spøke for neste års festival

  Aftenposten
 4. Guetta klar for Bislett Stadion

  Aftenposten
 5. Crossover-reprise

  Aftenposten
 6. Her er årets første Palmesus-headliner

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder