Bernhoft: - Jeg hadde ikke råd til å ha med band

(VG Nett) Jarle Bernhoft (34) ble tvunget til å se etter nye muligheter for å kunne fortsette som soloartist.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det var helt nødvendig. Jeg hadde ikke råd til å ha med band på noen jobber, forteller Jarle Bernhoft til VG Nett.

VGTV: Hør Jarle Bernhoft live!
VGTV: - Jeg hadde ikke råd til bandet

For tre år siden slapp den tidligere Span-frontmannen sitt første soloalbum, «Ceramik City Chronicles». Da med fullt band. Mandag kommer hans andre soloalbum, «Solidarity Breaks».

På egenhånd

Denne gangen er Bernhoft helt alene.

- Forrige skive var en øvelse i å holde seg til en viss stil og tidsånd, dette er mer et frislepp. Lydbildet er mer moderne, uten at jeg egentlig har peiling på hva som er moderne og hva som er gammeldags, smiler Bernhoft.

På begynnelsen av 2000-tallet var 34-åringen frontmann i rockebandet Span. Bandet opplevde på kort tid en eventyrlig suksess, sett i norsk målestokk.

Span fikk kontrakt med Island Records i London og senere amerikanske Interscope Records. Debutalbumet «Mass Distraction» fra 2004 solgte over 50.000 eksemplarer, og Span spilte for over 9.000 publikummere på Quartfestivalen samme år.

Utsolgt

Likevel spilte bandet sin siste konsert foran et utsolgt Rockefeller i Oslo i 2005. Bernhoft hadde innsett at han ville gå solo, for å kunne drive med den musikken han virkelig ville.

På «Solidarity Breaks» har 33-åringen blant annet samarbeidet med produsent Fred Ball og artisten Ed Harcourt. Albumet er mikset av Steve Fitzmaurice, som tidligere har jobbet med blant andre U2, Depeche Mode og Kylie Minogue.

Under konsertert gjør Bernhoft imidlertid alt alene.

- Det er mitt hode på hoggestabben hvis jeg ryker en streng på gitaren, eller noe går galt. Temperaturen i skolten er høy hele tiden. Det gjelder å få beina til å gjøre det de skal, og huske på å løfte blikket, ler Bernhoft.

Turné

I løpet av februar og mars skal Jarle Bernhoft på en omfattende Norgesturné, før han skal turnere Europa som support for Kaizers Orchestra. I fjor spilte 33-åringen flere konserter som oppvarming for legendariske Joe Cocker - foran 10.000 publikummere i Tyskland.

På scenen trives Bernhoft godt alene.

- Det blir en helt annen nærhet til publikum. Nakent, mener Bernhoft.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder