OLYMPISK STEMNING: Kygo og Julia Michaels på Maracanã stadion i august 2016. Foto: GETTY

Julia Michaels røper dramaet bak Kygos OL-opptreden

Da hitmakeren opptrådte med «sjenerte» Kygo på avslutningsshowet i Rio, gikk alt i svart for henne.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Om lag 750 millioner TV-seere så Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (25) opptre ved avslutningen av de olympiske leker i Brasil 2016.

Les også: Kygo og Selena tar verden med storm

Med seg hadde han Julia Michaels (23) fra Iowa. Hun har seilt opp som en låtskriver av rang de siste årene – for artister som Justin Bieber, Britney Spears, Selena Gomez og Demi Lovato.

Tilbakeblikk: Her avslutter Kygo OL i Rio

Michaels har akkurat debutert som plateartist, og hadde fint lite relevant erfaring før OL-showet i august.

– Egentlig skulle jeg gjøre flere show med Kygo i forkant, for jeg hadde knapt opptrådt på en scene noe sted før, sier Michaels til VG.

NY STJERNE: Julia Michaels er allerede en veteran innen låtskriving, og har akkurat debutert som artist selv. Foto: HALLGEIR VÅGENES

– Men vi fikk bare til ett, på Wireless Festival i London med 40.000 tilskuere. Jeg fikk ikke engang tid til å gjøre lydsjekk, og jeg hadde aldri sunget med øreplugg før. OL var vårt andre show sammen!

VGs anmeldelse: Kygo & Selena Gomez – «It Ain't Me»

Sterkt forsinket

Michaels bidro med låten «Carry Me» til Kygos debutalbum av fjoråret, og det var den de fremførte på Maracanã stadion.

NYTTIG: Selena Gomez var en av de første store artistene Julia Michaels skrev låter for. Nå er Gomez aktuell som vokalist på Kygos nye singel. Her i Oslo Spektrum 2013. Foto: KRISTER SØRBØ

– Jeg tror vi lagde den på en halvtime. Fire måneder senere ringer Kygo og lurer på om jeg muligens kan opptre med ham i Brasil.

Michaels ler.

–Jeg bare «snakker du om OL?», og han bare «det kan man vel si»!

Fikk du med deg? Vin Diesel elsker Kygo

Den påfølgende tiden tok Michaels mange sangtimer og øvelser, for å forberede seg.

Det gjorde henne likevel ikke beredt på OL-opptredenen, som kom skjevt ut da hun og crewet hennes måtte vente 19 timer på flyet som skulle frakte dem fra New York til Rio.

– Da vi kom frem hadde vi bare så vidt tid til å dusje før vi dro på lydsjekk. Det var ikke tid til å spise, og jeg var sulten, sier Michaels.

Blacket ut

STORT PUBLIKUM: Kygo og Julia Michaels opptrådte foran 91.000 tilskuere på stadion – og en trekvart milliard TV-seere. Foto: REUTERS

Matmangelen var ikke noe minus da hun skulle iføre seg den grønne, tettsittende drakten en venn hadde laget til henne.

Men Michaels er like avhengig av YouTube som de fleste andre for å huske hvordan opptredenen forløp.

– Jeg var så nervøs at jeg ikke engang husker hva jeg gjorde. Jeg føler nå at jeg blacket ut midtveis og våknet opp litt senere mens jeg spiste pizza på hotellrommet.

Først da gikk det opp for henne hva hun hadde vært med på.

– Jeg kom til meg selv i hotellsengen, der jeg lå og så bildene av opptredenen på TV. Og jeg bare «skjedde dette? Er det der meg?», hikster hun.

«SJENERT»: Slik beskrives Kygo av Julia Michaels. Foto: NTB SCANPIX

Selv er Michaels nå ute med singelen «Issues», i skrivende stund nummer fire på VG-lista og nummer ni på Spotifys globale hitliste.

Kygo holder seg for seg selv

23-åringen har ifølge plateselskapet Universal vært involvert i låter som tilsammen er avspilt over åtte milliarder ganger på Spotify.

53 millioner av disse er fra låten med Kygo.

– Kygo er en veldig sjenert person. Han holder seg mest for seg selv, men innimellom får du se glimt av personligheten hans, forteller Michaels.

– Han er den typen fyr som holder vennene sine nære, og han jobber med vennene sine. Man merker at de han jobber med ikke bare er folk han jobber med – de er som familie.

Kygo om kjæresten: – Utfordring med avstandsforhold

Foreløpig regner Michaels seg mer som en bekjent av Kygo, enn som en venn.

– Men jeg skal jobbe med saken!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder