FORLOVEDENS RING: Chris Medina (26) - her på besøk hos VG - viser fram kjæresten Julianas ring, som han alltid bærer med seg. Foto: Mathias Jørgensen

Chris Medina til VGTV: - Skal bruke en uke på å bli kjent med nordmenn

(VG Nett) Selv om Chris Medina (26) bare har sovet to timer det siste døgnet, fryder han seg over endelig å være på norsk jord.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Schools Out Festival |

Det var en stup trøtt «American Idol»-kjendis som besøkte VG-huset knapt fire timer etter at han landet på Gardermoen torsdag morgen. Låten «What Are Words» topper VG-lista for syvende uken på rad, men enn så lenge har fansen vært beskjeden.

Vil møte mennesker

- Jeg tror ikke de kjenner meg igjen, ubarbert som jeg er, og med håret opp. Ikke synger jeg i gatene enda heller, smiler popkometen fra Chicago.

- Men jeg skal være her en uke, så jeg vil se landet og prøve å møte mennesker. Det ser vakkert ut så langt, på tross av været! sier Medina, som er regnvåt i håret da han møter VGTV.

VGTV: - Har alltid kjæresten med meg

- Nordmenn virker så ekte, og det er rolig her. Det liker jeg. I USA er det sånn at hvis man ikke dusjer kvinner i champagne, så er man ikke helt med, sier en lett ironisk Medina og ler.

LES OGSÅ: - Skulle ønske kjæresten min kunne høre meg i Norge

VGTV: Chris Medina møtte VGTV få timer etter landing. Foto: Mathias Jørgensen

Notodden og Oslo

Fredag 17. juni opptrer han på VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplassen i Oslo. Men før det skal han kaste glans over Schools Out Festival på Notodden med en hel times show i morgen, fredag 10. juni.

Medina er glad for å få fremføre mange låter på festivalen og ikke bare balladen «What Are Words». Artisten presiserer likevel at «What Are Words», som handler om kjærligheten til hans sterkt funksjonshemmede forlovede Juliana Ramos (26), betyr noe helt spesielt.

- Norge forstår meg

- Det virker som om Norge forstår historien min. Kanskje de kan høre at jeg synger fra hjerte og sjel og gir alt jeg har, sier Medina.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DRØMMER FORTSATT OM BRYLLUP: Chris Medina (26) og kjæresten Juliana Ramos (26) har støttespillere over hele verden. Bildet nederst til venstre viser trafikkskadde Juliana sammen med Chris før ulykken. Bildet over er fra Idol-auditionen sammen dommer Steven Tyler på nyåret. Foto: BULLS


Medina og Ramos har vært kjærester siden de begge var 17. For to år siden fikk bryllupsplanene en bråstopp da Medinas vakre forlovede havnet i en bilulykke som kvestet henne og ga henne omfattende hjerneskader.

Den gripende kjærlighetshistorien trollbandt en hel verden da den ble kjent gjennom «American Idol» i vår, selv om Medina ikke sang seg helt til finalerundene.

LES OGSÅ: HAN SMELTET JURYEN

YouTube: Se Medina og kjæresten røre juryen til tårer

LOJAL: Chris Medina har lovet å stå last og brast ved kjærestens side. Her er de to på et bilde fra i mars. Foto: AP

- Vil at alle skal synge

Medina lover i hitlåten å stå last og brast ved kjærestens side også i fremtiden. Når han står på VG-lista-scenen om en uke, planlegger han å filme mens folkemengden sier «Hei Juliana».

- Det betyr mye for meg. Og så vil jeg at hele folkemengden skal synge og fylle gatene med min låt.

Medina er overveldet over at så mange som 100.000 kan komme til å samle seg på Rådhusplassen og området rundt.

- Jeg blir nervøs... Hvem kunne tro at jeg noensinne skulle få oppleve noe sånt! Jeg håper alle kommer, uansett vær, sier Medina, som er takknemlig for støtten fra norskefansen.

Besøk Facebook-gruppa til Rådhusplassen-showet

- Jeg vil takke Norge fra dypet av mitt hjerte, for at låten min er gjort til nummer én, og for at dere tar imot budskapet mitt og tror på det, sier Medina.

- Juliana er en engel

Aller helst skulle han hatt kjæresten med til Norge, men den lange flyreisen ville vøre for tøff.

- Juliana er uansett alltid med meg uansett hvor jeg er. Jeg tar henne med meg overalt, sier Medina og viser fram den glitrende forlovelsesringen til kjæresten, som han bærer i en lenke rundt håndleddet.

- Hun er en engel. Juliana inspirerer så mange, og hun inspirerer meg. Jeg er så stolt av henne, og hun er stolt av meg. Mens jeg er spent på hennes fremgang, er hun spent på å se hvor jeg ender opp. Det er god karma, konkluderer Medina, som forklarer at han henter styrken sin fra familie, venner og gjennom bønn.

- Og når jeg møter fremmede mennesker som oppmuntrer meg, klemmer meg og til og med gråter, så blir jeg styrket. Positive tanker er viktig. Når mennesker sier til meg at alt kommer til å bli bra, så tror jeg på det. Fordi jeg ønsker å tro det, sier Medina.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PLANLA EKTESKAP: Juliana (26) og Chris (26) - her fra lykkeligere dager - har vært sammen siden de var 17. De forlovet seg like før ulykken. Foto: BULLS


VG Nett intervjuet også Medina på telefon for litt over en uke siden. Der snakket han om sitt store løfe til kjæresten. Les intervjuet her.

Sang med kjæresten

Før ulykken sang Medina og Ramos mye sammen. Det var gjennom musikken de ble kjent.

- Hun hadde en bedre stemme enn meg på den tiden, og jeg spurte henne om hun ville være vokalist i bandet mitt. Men etter hvert begrenset det musikalske samarbeidet seg mest til at vi sang sammen hjemme, smiler Medina.

- Da Juliana hørte «What Are Words», sa hun at det var min beste fremføring til nå, forteller Medina.

Han skryter av den norske låtskriveren Andre Lindal (34), som har vært med på å skrive og produsere balladen.

- Han er fantastisk og veldig jordnær. Kanskje er det hans touch som gjør at sangen har blitt en så stor hit i Norge? Bare det å si «en stor hit» er som en drøm for meg, sier Medina.

LES OGSÅ: Han er Medinas norske bakmann

- Skjebnetittel

YouTube-kometen har med seg bandet sitt, The Able Body, til Norge. De som tror at gutta valgte navnet på bandet etter at Ramos' bilulykke, må tro om igjen. Faktisk var det Ramos som valgte navnet, lenge før den dramatiske ulykken.

- Vi hadde en liste med aktuelle navn, og Juliana plukket ut The Able Body. Hun likte det med en gang. Så komm ulykken, og navnet fikk en ironisk betydning. Jeg tror det var skjebnen eller noe, hvis man tror på skjebnen, sier Medina.

CHRIS MEDINA PÅ FACEBOOK

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder