PÅ SCENEN IGJEN: De originale gitarkameratene Jan Eggum, Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen og Lillebjørn Nilsen gjør comeback. Foto: Line Møller-Hansen

Gitarkameratene gjenforenes

(VG Nett) Lillebjørn Nilsen, Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde og Jan Eggum er klare for comeback.

Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

De originale gitarkameratene skal spille konsert sammen igjen, i Olavshall i Trondheim, skriver Adressa. De fire visesangerne høstet stor suksess mot slutten av 80-tallet da de slo seg sammen til en kvartett.De ble i 1990 kåret til Årets Spellemenn under Spellemannsprisen. Frem til 1994 turnerte de sammen og ga ut totalt to album.

Les flere nyheter på Rampelys-forsidenFølg Rampelys på Facebook

Siden den gang har det vært stille med unntak fra et bidrag til plata «Gull i fra grønne skoger» i 2003. Artistene har høstet stor suksess på hver sin kant, og regnes for å være Norges fire beste visesangere.

Nå er de imidlertid klare for å spille igjen. Foreløpig er det snakk om en konsert i Trondheim i mai. Kvartetten fikk raskt navnet Gitarkameratene etter at samarbeidet ble kjent på 80-tallet.

Les også:Gitarkameratene i navneoppgjør med Kurt & Co.

Dette navnet ble også gitt til Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Espen Lind og Askil Holm da de begynte sitt samarbeid. Men navnet De nye gitarkameratene falt ikke i god jord hos de originale gitarkameratene, som krevde retten til navnet Gitarkameratene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder