PÅ SCENEN IGJEN: De originale gitarkameratene Jan Eggum, Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen og Lillebjørn Nilsen gjør comeback. Foto: Line Møller-Hansen
PÅ SCENEN IGJEN: De originale gitarkameratene Jan Eggum, Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen og Lillebjørn Nilsen gjør comeback. Foto: Line Møller-Hansen

Gitarkameratene gjenforenes

MUSIKK

(VG Nett) Lillebjørn Nilsen, Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde og Jan Eggum er klare for comeback.

Publisert:

De originale gitarkameratene skal spille konsert sammen igjen, i Olavshall i Trondheim, skriver Adressa. De fire visesangerne høstet stor suksess mot slutten av 80-tallet da de slo seg sammen til en kvartett.De ble i 1990 kåret til Årets Spellemenn under Spellemannsprisen. Frem til 1994 turnerte de sammen og ga ut totalt to album.

Les flere nyheter på Rampelys-forsidenFølg Rampelys på Facebook

Siden den gang har det vært stille med unntak fra et bidrag til plata «Gull i fra grønne skoger» i 2003. Artistene har høstet stor suksess på hver sin kant, og regnes for å være Norges fire beste visesangere.

Nå er de imidlertid klare for å spille igjen. Foreløpig er det snakk om en konsert i Trondheim i mai. Kvartetten fikk raskt navnet Gitarkameratene etter at samarbeidet ble kjent på 80-tallet.

Les også:Gitarkameratene i navneoppgjør med Kurt & Co.

Dette navnet ble også gitt til Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Espen Lind og Askil Holm da de begynte sitt samarbeid. Men navnet De nye gitarkameratene falt ikke i god jord hos de originale gitarkameratene, som krevde retten til navnet Gitarkameratene.