SLÅR AN FORTSATT: Justin Bieber lager nå musikk han er mer komfortabel med, og ser ut til å beholde populariteten. Her fra MTVs prisutdeling sist søndag, hvor han sanket fem påskjønnelser. Foto: AP Foto: ,

Justin Bieber avfeier sin gamle musikk

Spilte bare inn det han ble bedt om.

Artikkelen er over fire år gammel

Norgesaktuelle Justin Bieber tar avstand fra mye av musikken som gjorde ham populær.

I et intervju med BBC Radio 1 gjør han det klart at hans artisttilværelse som tenåring med gode medhjelpere fortonet seg slik mange vil mistenke det gjør for tenåringsidoler.

Les også: Radiokanal jages ut av Justin Bieber

– Jeg fikk egentlig aldri lage musikken jeg ville lage. Jeg var jo veldig ung, og hadde folk som fortalte meg hva jeg skulle spille inn. De ga meg låter og slikt, så det var ikke egentlig min musikk, sier Bieber.

Han forsvarer likevel popmusikk generelt, og understreker at han selv fortsatt er for popartist å regne.

UNG OG LOVENDE: Justin Bieber i 2009. Foto: AP Foto: ,

– Pop er ikke nødvendigvis lettvint, det er bare slik du lager populær musikk. Du tar det som er populært, vrir på det og gjør det til ditt eget.

Comebacket: – Fansen er ikke hylende fjortis lenger

Bieber fremhever Michael Jackson som et forbilde i så måte.

– Han benyttet seg alltid av noe som var i tiden, enten det var funk eller techno.

Boybandkonkurrentene: – Bieber vet ikke hva han prater om

I BBC-intervjuet tar han også et oppgjør med oppmerksomheten rundt «tabbene» han har rotet seg bort i, i forsøket på å gå fra ungdom til voksen.

– Man prøver ting, man gjør feil, og det er normalt. Det kan være vanskelig å være i bransjen, med folk som følger med på deg og dømmer deg hele tiden. Men de siste par månedene har jeg blitt bedre på å håndtere dette, for jeg har fått en bedre forståelse av hva det vil si å være i min posisjon, forklarer Bieber.

VG+: Justin Biebers skandaleår (krever innlogging)

– Jeg synes det er hyklersk av folk å dømme meg for mine tabber, for alle vet at man gjør det som 19- og 20-åring, mener Bieber, som nå er ... 21.

– Jeg skjønner at jeg har tilgang til mye andre ikke har, og at jeg er under lupen, men jeg er ærlig talt ferdig med å unnskylde meg, sier Bieber, som slapp den nye singelen «Sorry» sist fredag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder