INTERNASJONALT SAMARBEID: Angelina Jordan møtte den drevne manageren Doc McGhee i Oslo. Foto: Trond Solberg , VG

Kiss-manager samarbeider med sangsensasjonen Angelina

Ble tipset av Gene Simmons

Kiss-legenden Gene Simmons tipset Doc McGhee om norske Angelina Jordan (10). Han satte seg rett på flyet fra Los Angeles, og nå skal han samarbeide med familien.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Angelina Jordan tok Norge med storm da hun vant talentshowet «Norske Talenter» på TV2 i 2014 med helt særegne tolkninger av blant andre Billie Holiday og Frank Sinatra. Siden har hun reist verden rundt, vært med i flere TV-program, hun har gitt ut bok og hun har blitt sett av millioner på YouTube.

Hun har blitt lagt merke til langt utenfor Norges grenser. VG møter henne i Oslo sammen med den amerikanske bransjeveteranen Doc McGhee, som hun og familien nå har innledet et samarbeid med.

Sett denne? Chris Brown skryter også av Angelina

Dreven bransjemann

Han har jobbet med en lang rekke artister, inkludert James Brown, Diana Ross, Motley Crüe Bon Jovi, og ikke minst Kiss som han fortsatt er manager for. Og det var gjennom Kiss’ legendariske bassist Gene Simmons at McGhee hørte om Angelina.

– Ja, det er faktisk Gene som sendte meg videoen av Angelina. «Se på denne jenta», skrev han.

IMPONERT ROCKLEGENDE: Slik ser e-posten Gene Simmons skrev til manageren Doc McGhee om Angelina Jordan ut. Foto: Trond Solberg , VG

– Vi hadde klippet, men visste ikke hva hun het. Så jeg måtte ringe til Thomas Johansson i Live Nation i Sverige for å finne navnet, sier McGhee. Han viser VG en e-post fra selveste Gene Simmons, som åpenbart er svært interessert i hva som skjer med Angelina

«Ser frem til å høre nytt om Angelina. Hva er det siste. Kaster meg gjerne over telefonen for å diskutere det», står det i e-posten fra Kiss-sjefen.

Les også: Norske Talenter-Angelina på amerikansk talkshow

McGhee lot seg som alle andre imponere av Angelinas stemme, men når han nå innleder et samarbeid med Angelina og familien er han opptatt av at talentet skal foredles sakte.

– Det eneste jeg kan gjøre er å hjelpe henne med å holde riktig retning. Holder hun seg der og får ha en barndom så kan hun bli et viktig menneske for folk gjennom både sangen og skrivingen, sier McGhee.

– Man håper man treffer én artist i livet som forandrer alt. Jeg har vært heldig å treffe

SIMMONS PÅ SCENEN: Gene Simmons, her i Trondheim i 2010. Foto: Øyvind Nordahl Næss , VG

flere, men når du ser slikt talent som dette kan du ikke motstå. Man må bare prøve å bidra til å foredle talentet, og gjøre henne til en enda bedre sanger, holde på riktig kurs. Hun er ei jente med et stort hjerte, jeg har nettopp lest boken hennes. Det er spesielt at noe slikt kan komme fra en tiåring!

Michael Astar er Angelinas onkel, og fungerer også som hennes manager. Han sier han er svært fornøyd med å få en såpass rutinert bransjemann med på laget.

– Han har vært i bransjen fra før jeg ble født og kjenner til det meste helt ned til de minste detaljer. Det er fint, men vi skal også passe på at Angelina fortsatt er et barn, og det skal hun fortsette med. Sammen har vi en langsiktig plan, sier han.

Les også: Enorm interesse for sangtalentet

Langsiktig plan

McGhee understreker også at planen er langsiktig, men på VGs spørsmål om hva hans første planer i USA blir svarer han slik:

– Vi får henne over for å bli kjent, så spiller vi kanskje en plate med henne. Og kanskje noe gøy, en duett med andre profilerte artister som Michael Bublé eller Lady Gaga. Vi skal prøve å få henne med på ting som synes, hun kan for eksempel opptre under Oscar-utdelingen, ting som det.

– Du har kontakter så du kan få til det?

– Selvsagt! Det er derfor jeg er her, svarer han med et smil på selvsikkert LA-vis.

Angelina selv tar den store interessen med ro, men synes det er fint med besøk fra USA

– Det er hyggelig at han har kommet fra USA hit til Oslo for å møte meg. Jeg har sunget for ham, sier hun til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder