Meat Loaf kollapset på scenen

Rockeveteranen Meat Loaf (68) falt sammen på scenen i Canada torsdag kveld foran et forskrekket konsertpublikum.

Stjernen, som opprinnelig heter Marvin Lee Aday, opptrådte i Northern Jubilee Auditorium i Edmonton da han brått segnet sammen midt i låten «I Would Do Anything For Love».

Publikum skal først ha vært usikre på om det hele var en del av showet. Meat Loaf er kjent for sine rebelske sceneopptredener og eksentriske utspill. Men da bandet sluttet å spille, og publikum ble bedt om å forlate lokalet, innså Meat Loaf-fansen alvoret.

«Bat Out Of Hell»-artisten ble hentete i ambulanse. Tilstanden hans er i skrivende stund ukjent.

Husker du? Meat Loaf amok under VG-intervju

Videoklipp viser hvordan Meat Loaf faller om og blir liggende på ryggen. Bandmedlemmer og andre kommer raskt løpende til. Bilder og klipp fra hendelsen har også spredt seg i sosiale medier.

– Jeg var kjemperedd og visste ikke hva jeg skulle tro, sier en konsertgjest til det kanadiske musikknettstedet Jam.

2010: Meat Loaf under et intervju med VG. Foto: KRISTER SØRBØ

En annen beskriver hendelsen slik:

– Først så det bare ut som teatralsk oppførsel, der han lå på scenen.

Andre forteller til USA Today at publikum hørte at mikrofonen smalt i scenegulvet da 68-åringen falt om.

Så sliten ut

Publikummere forklarer at artisten så trett og sliten ut før kollapsen, og at han skalv synlig på hendene.

Rockeren, som har besøkt Norge flere ganger og hatt med norske Marion Ravn som duettpartner på turné, har slitt med helsen i mange år. Han skal ha avlyst flere konserter den siste tiden, deriblant en i Calgary mandag denne uken.

Lest denne? Meat Loaf har skrumpet

Rockeren er tidligere hjerteoperert og sliter også med astma. Det er heller ikke første gang han kollapser på scenen. Det skjedde også i 2003 og i 2011. I 2014 var han gjennom en ryggoperasjon. For tre år siden informerte han om at helsen satte stopper for videre turnévirksomhet.

Fleipet om scenedød

I oktober i fjor – i et intervju med USA Today – spøkte Meat Loaf om at han trodde han en dag kom til å dø på scenen.

– Jeg vet allerede på sett og vis hvordan jeg kommer til å dø. Av en aneurisme. Og jeg tror det vil skje på scenen, forklarte Texas-rockeren og føyde til:

I OSLO: Meat Loaf i Spektrum i 1994. Foto: MATTIS SANDBLAD

– Det er i så fall for morbid å la meg bli liggende der, så de vil bære meg bort. Bandet vil spille «When the Saints Go Marching In» før pianisten fremfører «Take Me Out to the Ballgame». Så vil bandet få alle til å reise seg og synge. For «the show must go on», selv om jeg er død.

Meritter

Meat Loaf kan skilte med et platesalg på nærmere 100 millioner eksemplarer på verdensbasis. «Bat Out Of Hell»-albumet fra 1977, hvor alle låtene er skrevet av Jim Steinman, er blant verdens mest solgte.

Blant hans mest kjente låter i tillegg til de nevnte, er «Two Out Of Three Ain't bad», «You Took the Words Right Out of My Mouth», «More Than You Deserve» og «Dead Ringer For Love».

Se Meat Loafs plasseringer på VG-lista

Meat Loaf er skuespiller på si og har vært med i over 50 filmer, deriblant «Roadie» fra 1979 og «Crazy in Alabama» og «Fight Club» fra 1999. I tillegg har han figurert i en rekke TV-show og realityserier. På merittlisten står også flere Broadway-oppsetninger, som «Hair» og «Rocky Horror Show».

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder