MÅTTE GI SEG: Madonna, her på en tilstelning i Las Vegas i fjor høst. Foto: AFP

Madonna tapte bitter omsorgskamp om sønnen

Madonna (58) blåser ut i sosiale medier etter at det ble bestemt at Rocco (16) blir boende hos faren Guy Ritchie (47) i London.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Omsorgsstriden har pågått i snart ett år – i rettssaler både i New York og London. 16-åringen har siden i fjor høst bodd sammen med sin far i London, mens Madonna har sin faste base i USA.

I fjor: Madonna frykter at hun må gi fra seg sønnen

Kun timer før saken på nytt skulle behandles i retten på Manhattan onsdag, kom Madonna og Richie til enighet. Detaljene rundt utfallet er ikke kjent, men Richies advokat Peter Bronstein sier at partene nå har bestemt at Rocco skal bli værende i England.

– Saken er avklart. Alle er enige om at Roccos behov har endret seg, og han skal nå bo hos sin far. Dermed blir det ingen flere runder i retten, sier advokaten til New York Post.

Postet bilder

Madonna har ikke uttalt seg om resultatet. Hun har imidlertid postet ferske meldinger på Twitter og Instagram med bilder av seg selv og tekstene: «Because sometimes soccer Mom's need to be a ... bitch» – « ... And be treated like a ... queen». De to siste ordene i hver setning har hun selv «tagget» i rødt på selve bildet.

På begge bildene har hun også tegnet krone på seg selv. Tidligere på dagen postet firebarnsmoren bilde av seg selv med sine to yngste barn, David og Mercy (begge elleve år), etter å ha fulgt dem til deres første skoledag etter sommerferien.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEN GANG DA: Guy Ritchie og Madonna i 2005, mens kjærligheten fortsatt blomstret. Foto: AP

Popstjernen har i tillegg datteren Lourdes på 19 fra et tidligere forhold.

Tumultene rundt eldstesønnen startet i fjor høst da han nektet å returnere til sin mor i USA etter et opphold hos faren. Under en konsert i Melbourne i vår lot Madonna tårene strømme, samtidig som hun lettet på sløret overfor publikum:

– Alle kjenner historien om meg og min sønn Rocco. Det er ikke morsomt å fortelle eller tenke på, skal hun ha sagt mens bilder av sønnen ble vist på storskjerm bak henne.

– Jeg hadde antagelig hygget meg mer på denne turneen om han ikke hadde forsvunnet så brått, skal popdronningen ha uttalt på scenen.

En dommer har underveis advart både Richie og Madonna mot påkjenningen det er for 16-åringen å gjennomgå denne rettsprosessen.

Madonna giftet seg med filmregissøren Richie i 2000. Da var sønnen spedbarn, og han ble døpt samme år. Stjerneparet gikk fra hverandre åtte år senere. Richie har senere giftet seg på nytt og fått to barn til.

Lest denne? De dyreste kjendis-skilsmissene

Madonna har vært i en rekke forhold de siste årene. Nå har det lenge vært spekulert på om hun har gjenopptatt romansen med gamlekjæresten Sean Penn.

Fikk du med deg? Madonna provoserte med antrekk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder